Corsair Voyager Port

For en tid tilbake lanserte Corsair produktet Voyager Port. Produktet er ment som tilbehør til Corsairs Flash Voyager-serie, for å gi denne utvidet funksjonalitet i form av enklere sikkerhetskopiering. Er dette et produkt man ikke skjønner hvordan man har klart seg uten? Eller er det kanskje bare en greie for dem som liker formfulle ting kledd i gummi? Vi tar en nærmere titt...


Voyager Port er pakket inn i en slik klassisk forpakning som nesten er umulig å få opp. Vi pleier ikke dele ut så mye pepper for innpakningene, men slike innpakninger burde knapt hatt livets rett. Vi får den da opp og kommer så inn til det som er spennende:

  • Voyager Port
  • USB-kabel
  • CD med programvare
  • En svært kort bruksanvisning

Utforming

Selve Voyager Port ser nesten ut som en mellomting mellom en snusboks, en bolle og en Flash Voyager. Alternativt en Flash Voyager som er særdeles stappfull. Diameteren er på 6,5 centimeter og på det høyeste er den 2,5 centimeter, altså ingen stor sak. Nesten midt på toppen er det en USB-tilkobling der man kan putte minnepinner og andre lagringsenheter med USB. Rett foran denne er knappen for sikkerhetskopiering plassert.

Medfølgende programvare

Sammen med Voyager Port får man programvaren Nova Backup. Dette programmet koster 49,95 Euro i Novastors nettbutikk, så bare her har man spart inn kostnadene i forbindelse med Voyager Port med god margin.


Hadde det bare vært enkelt å installere programvaren, det var det nemlig ikke. Denne kommer på en Mini-CD og enten var det en rekke av våre spillere som hadde problemer med slike eller så var det noe galt med platen. I den fjerde optiske enheten vi testet fikk vi overført de aktuelle installasjonsfilene til en minnepinne.

Noe forsinket blir vi møtt av en tysk meny, heldigvis er det lett å skifte over til engelsk. Deretter er det bare å klikke seg gjennom menyene. Blant annet får man valget, om man velger avansert, om litt ekstra funksjonalitet. Dette er virusbeskyttelse, gjenopprettelse fra et image og mulighet for valg av backupenheter.

Vi gjør det enkelt og huker bare av for et par mapper og velger en aktuell USB-enhet. Det som er viktig nå er å trykke lagre oppe i høyre hjørne, det er det lille ikonet med en diskett på. Dette tenkte jo ikke vi på i farten og dermed feilet ting i ett sett, selv om den tydeligvis hadde fått med seg riktig stasjonsbokstav.

Nova Backup har en rekke andre muligheter, her kan det meste av filer kopieres frem og tilbake, til faste tidspunkter og over nettverket. Så her har man gode muligheter til å sette opp en god løsning.

I bruk

Når ting er satt opp er enheten svært enkel i bruk. Et trykk på knappen og data blir overført til minnepinnen. Knappen er kanskje litt liten, men noe stort problem opplever vi ikke dette som. Programvaren ligger i bakgrunnen og gjør jobben sin.

Port kan også brukes som en ren USB-docking. Dette er kanskje mest praktisk dersom man har en maskin som står litt unna der man selv arbeider, som for eksempel dersom maskinen står under skrivebordet.

Alternativer?

La det være klart, for den fingernemme er det alltid alternativer. Blant annet får man backupprogrammet Syncback i en gratisversjon som er svært god. Her får man svært gode muligheter, også mulighet for kopiering mot en FTP-server. Man kan også sette de ulike profilene opp med hurtigtaster, men da får man altså ingen ekstra knapp å trykke på. Så det er nok enklest med Port Voyager, men gidder man ikke bruke penger på den så er det nok av andre og gode muligheter.

Konklusjon

Corsair Voyager Port gjør helt klart jobben sin. Du får en ny dingsboms til skrivebordet som hjelper deg i arbeidet med sikkeherhetskopiering. Den virker uten noen stor innsats fra deg, dermed er den også kanskje best egnet til dem som foretrekker at ting bare fungerer og at det er enkelt.

Liker du å fikle litt mer så ser vi ingen grunn til at du skal bruke penger på denne. Ja, den er praktisk, men så tar den også plass på skrivebordet samtidig som man må ha enda et program kjørende på datamaskinen, samtidig som man jo også må betale for den.

Port fungerer også som en USB-docking for skrivebordet, og det er jo egentlig ganske praktisk, i alle fall om man har en maskin som står under skrivebordet.


+ Veldig enkel i bruk
+ God medfølgende programvare
+ Fungerer på alt av lagringsenheter med USB-grensesnitt


- Enda en dings på skrivebordet
- En lite hyggelig installasjonsopplevelse av den medfølgende programvaren

Corsair Voyager Port

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen