Sniktitt Corsair Vengeance K60 og M60

Dette lover godt for Corsair

Vi har prøvd det nye tastaturet og musen for spilleren.

Hardware.no/London: Corsair har for alvor satt foten inn i markedet for spillutstyr. Fredag forrige uke lanserte de både spillmus, tastaturer og hodesett myntet nettopp på denne entusiastgruppen.

To av produktene, tastaturet K60 og musen M60 er rettet mot de som spiller førstepersons-skytespill(FPS). Det er lagt vekt på ergonomi, meget rask respons og god byggekvalitet. Vi satt de to produktene på en liten prøve.

Fra minne til mus

At Corsair, en produsent som er anerkjent i miljøet for å produsere minnemoduler, SSD-er, strømforsyninger og kabinetter tar dette steget kan kanskje virke litt underlig. De produktene de allerede har på merittlisten handler mye om teknisk kompetanse, noe Corsair har mye av. Tastatuerer og mus blir noe helt annet.

Slike produkter skal ikke bare være tekniske gode. De skal ha riktig estetikk, de skal trigge brukerne på akkurat de riktige stedene og de skal ganske enkelt bare føles riktig. Det finnes ikke et fasitsvar på en god mus eller et godt tastatur.

Ruben Monkerjee, Corsairs business-produktsjef, presenterer de nye spillproduktene under pressekonferansen i London.
Ruben Monkerjee, Corsairs business-produktsjef, presenterer de nye spillproduktene under pressekonferansen i London.
K60 har en ramme av aluminium
K60 har en ramme av aluminium
Musen M60 har en krummet rygg
Musen M60 har en krummet rygg
Du kan bytte til «gummierte» knapper
Du kan bytte til «gummierte» knapper

Hvorfor har Corsair allikevel prøvd seg? Svaret er ganske enkelt fordi de kan. Ikke fordi de «kan» ringe en fabrikk i Kina som sende dem et tastatur med Corsair-logo. De kan, fordi de mener de nå har kunnskapen. Nærmere bestemt har de briten Ruben Monkerjee.

Ruben er mannen som sørget for at entusiastprodusenten Razer fikk fotfeste i Europa. Han er også mannen som i mange år ledet avdelingen til Logitech som står bak selskapets spillprodukter, G-serien. For to år siden gikk han over til Corsair. Ett år senere kom det første tegnet overgangen, i form av hodesettet HS1. Tastaturene og musene som nå er lansert, er Corsairs store satsning dette året.

Høy respons

Under lanseringen fredag forrige uke fikk vi prøve M60 og K60 på maskiner satt opp med FPS-spillet Unreal Tournament 3. Spillet blander et usaklig tempo med blod og gørr – passe ideelt for hurtigtesting av nettopp slike produkter.

Det første som slår oss er hvor responsivt både tastaturet og musen er. Tastaturet benytter spesielle mekaniske taster som reagerer meget raskt. Det skal ikke mye trykk til før tasten vandrer full lengde, og spretter behagelig tilbake. Tastene lager også særs lite lyd, noe vi liker veldig godt.

Tastaturet er bygget rundt en solid ramme av aluminium. Vekten alene sørger for at tastaturet ligger bunnsolid på bordet, selv når vi hakker løst i høyt tempo.

Musen har en optisk sensor med en oppløsning på 5700 DPI. I det store bildet er dette temmelig mye, og det kler denne musen godt. Vi har prøvd en rekke profesjonelle spillmus tidligere, og kan ikke si at Corsairs M60 skiller seg ut i noen nevneverdig retning.

Slikt trenger vi mer tid for å kunne vurdere. Men, uansett hvor konkurrentene ligger i forhold, det er ikke tvil at M60 tar unna raske bevegelser korrekt. Samtidig er den responsiv under lange og raske bevegelser.

Du kan raske veksle mellom to oppløsninger på sensoren via den røde «sniper»-knappen på siden. Dette sørger i sin tur for to forskjellige følsomheter. Knappen er raskt tilgjengelig for tommelen, og etter vår godt plassert i forhold til andre mus som gjerne har denne knappen på toppen.

I praksis gjør den knappen akkurat den nyttige jobben den er ment å gjøre. Du kan ha høy følsomhet når du løper rundt som en gal mann med alskens usaklige våpen, og lav følsomhet når du legger deg i en mørk krok og legger an rifla.

Skarpe kanter

Kantene bakerst på musen er litt skarpe
Kantene bakerst på musen er litt skarpe
Tastaturet kobles til via to USB-kontakter. Musen kan kobles til tastaturet
Tastaturet kobles til via to USB-kontakter. Musen kan kobles til tastaturet
Tastene kan lagres i håndleddstøtten
Tastene kan lagres i håndleddstøtten
Tastene ligger høyt over rammen.
Tastene ligger høyt over rammen.

Teknisk sett ser både K60 og M60 ut til å være gode spillprodukter, men vi er ikke helt fornøyd med hvordan musen M60 ligger i hånden.

Størrelsen er etter vår mening helt ypperlig. Den er litt krokrygget, nå som gir en behagelig knekk på håndflaten.

Vi føler i imidlertid at rumpa er litt skarp. Her er det plastkanter som forsvinner ut i løse luften, som huden i håndflaten fort vekk kan huke seg litt fast i. Plasten er rett og slett litt skarp og dårlig pusset. Det er fullt mulig akkurat dette er noe Corsair vil rette opp før musen kommer i salg, men foreløpig er det et lite irritasjonsmoment. Vi ser for oss at plasten her like gjerne kunne vært ført helt ned til underlaget.

Når vi først er innom et irritasjonsmoment, kan vi også trekke frem til at vi er litt skeptiske til den åpne løsningen i front. Det er et stort hulrom rundt rullehjulet, der vi ser for oss at veldig mye drit og møkk kan hope seg over tid.

Tastaturets generelle ergonomi vil vi betegne som god. Tastene er høye, noe som passer godt sammen med den myke gangen når man trykker de ned. De røde tastene du kan bytte til selv har en gummiert overflate og forhøyninger. De to sistnevnte faktorene sørger for at du fingertuppen låser seg fast på riktig tast ved hvert trykk. Du risikerer i mindre grad å «skli av» tastetoppen, for så å treffe en annen nærliggende tast.

Det krever imidlertid litt tilvenning. De første minuttene vi testet tastaturet bommet vi titt og ofte, rett og slett fordi det røde belegget gjør tastene et par millimeter høyere enn de sorte. I løpet av den lille stunden vi spilte, kom vi nærmere og nærmere en feilfri periode. Vi kan se for oss at det ikke skal mer enn et par timer til før du har kurert alle klumsetrykk. Akkurat den opplevelsen vil riktig nok være høyst individuell.

Tastaturet kommer også med en håndleddstøtte du kan montere på venstresiden. Vi var litt skeptisk til denne i starten, men den vinkelen du får på håndleddet er faktisk temmelig behagelig over tid. For å være helt ærlig merket vi ikke at den var der i det hele tatt etter 10 minutter – noe som kan være et temmelig godt tegn.

Det ser lovende ut

Alt i alt ser vi frem til den dagen i oktober når musen Vengeance M60 og tastaturet K60 kommer på markedet. Vi vil komme tilbake med en skikkelig test, der vi vil gå nærmere inn på den medfølgende programvaren slik at vi får testet alle funksjonene skikkelig.

Noen mindre irritasjonsmomenter har vi kommet over, men før vi faktisk ser et endelig produkt skal vi ikke konkludere med noe. Enkelte ting bør og håper vi blir fikset.

Det er uansett helt klart at det foreløpig ser meget lovende ut for Corsair. Både tastaturet og musen vi har sett nærmere på reagerer godt, er behagelig i bruk og ligger solid plassert på pulten.

M60 har en forventet utsalgspris på $79, noe som trolig betyr rundt 650 kroner her til lands. Tastaturet K60 er priset til $99 dollar, eller 800 i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen