Corsair tilbakekaller ny SSD

Corsair tilbakekaller ny SSD

Amerikanske Corsair har en del jern i ilden, og for tiden er kanskje SSD-produksjonen det aller heftigste jernet. Det er ikke mange ukene siden de kjørte sin Force 3-serie ut på markedet. Corsair Force 3 bruker den nye, kjappe SandForce SF-2281-kontrolleren.

Nå blåser de full retrett for en av disse modellene.

SSD-en som tilbakekalles er på 120 GB og har modellbetegnelsen CSSD-F120GB3-BK. Etter sigende er det blitt oppdaget stabilitesproblemer som gjør at en "betydelig" prosentandel av disse ikke yter så godt som de skal. En enkel fiks er ikke mulig ettersom feilen skal ligge både i fastvaren (firmware) og i selve maskinvaren.

Ingen av de andre modellene skal ha det samme problemet.

Ettersom det er en helt ny SSD har det nok ikke gått så mange av denne her på berget ennå, men den føres allerede av noen butikker. Skulle du være en av dem som har kjøpt akkurat denne SSD-en (altså CSSD-F120GB3-BK), anbefaler Corsair deg til å ikke bruke den. Videre bør du returnere den til utsalgsstedet eller få den byttet ved å ta kontakt med Corsair direkte.

Du kan lese mer om dette på Corsairs offisielle forum.

OCZ også rammet

Corsairs konkurrent OCZ rapporterer også om sporadiske problemer med noen få prosent av sine SSD-er med de nye SandForce-kontrollerne. I følge OCZ selv er dette et problem som er begrenset til fastvaren, og skal etter sigende bli fikset i en oppdatering av denne.

Kilde: MaximumPC

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen