TEST: Corsair SP2500

Test Corsair SP2500

Glimrende lydopplevelse

Høyttalersettet fra Corsair gir helt nye mening til kombinasjonen billig og god lyd.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lydkvalitet

Det er her SP2500 kommer til sin rett. Det blir gjerne omtalt som et gamingsett, men vi vil påstå at det egner seg minst like godt til musikk. Det er et glimrende sett for film også, så er det nevnt.

I og med at dette er en 2.1-løsning så blir det ikke surround. Dette er noe som kanskje er et problem for de største spillentusiastene, men for en musikkelsker er det kun en fordel.

Vi kan ta noen enkle ting først. Å spille høyt nok er et problem dette anlegget ikke har. Du vil kunne spille slik at det burde irritere vettet av hele boligblokka. Uten forvrengning å snakke om, noe som kanskje er viktigst.

Før vi går nærmere inn på lydkvalitet skal vi snakke litt om plassering. Anlegget er som nevnt ment å skulle bruke når du sitter foran datamaskinen. Derfor har Corsair laget et ”sweetspot” som befinner seg der du naturlig sitter ved skrivebordet. Dette er både positivt og litt negativt. Innrettingen mot dette bestemt stedet er ekstrem og du oppdager detaljer i lydbildet som du ikke helt oppnår hvis du vandrer bor fra dette. Det betyr ikke at lyden blir dårlig andre steder i rommet, lang derfra, men du mester noen detaljer og selve lydbildet taper seg noe.

Vi testet anlegget med en samling musikk som beveger seg fra var vokal via kompliserte instrumentaler til blytung metall. Det er bare en ting å si, resultatet var strålende. Sitter du der du skal sittet blir lydbildet detaljert og lydseparasjonen er glimrende. Bassen blir subtil når den skal være det og tungt fargerik når vi drar til med metall. Det viktigste er imidlertid at de enkelte instrumenter ikke forsvinner fra lydbildet slik mange slike anlegg oppnår. Her er separasjonen glimrende og du kan høre alle elementer krystallklart. Her har Corsair gjort en glimrende jobb.

Spill og film

Som sagt er dette et stereoanlegg og mange spillentusiaster og filmelskere vil nok savne surround som en del av dette anlegget. Vi testet anlegget på noen spille og er av den formening at sourroundlyden ikke er et alt for stort savn. Har du litt dårlig plass og ikke vil ha kabler stukket over alt er dette et glimrende alternativ.

Når det gjelder film fungerer stereoløsningen også fint etter vår mening. Hvis du først ikke har eller vil ha en surroundløsning, kan du knapt gjøre et bedre valg til denne prisen.

For både film og spiller beholder du effekter og lydbilder uten at du mister noe alt for vesentlig. Det er ikke mangel på trøkk i lydbildet så her er det ingenting å sette fingeren på. På samme måte som ved musikk er lydbildet godt separert og de enkelt elementer så fint frem der de skal være. Etter vår mening er dette et anlegg som også er en meget god løsning til disse formålene.

Corsair SP2500

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen