Corsair lover solid ytelse

Henger seg på lanseringen av SandForce-baserte SSD-er.

Corsair er en av produsentene som relativt tidlig hang seg på SSD-markedet, og allerede den første uken i år hang de seg på den nye SATA 6 Gbit/s-standarden. I første omgang var det Performance-serien som fikk en oppgradering, i form av en enhet med Marvel-kontroller på innsiden.

Når er det også klart at Corsair vil komme med en ny SSD i Force-serien, basert på den helt nye SandForce SF-2100 eller SF-2200-kontrolleren. Nøyaktig hvilke minnebrikker som skal benyttes er foreløpig ikke kjent. Serien skilles fra den forrige generasjonen ved at de nå heter Corsair Force GT.

Corsair oppgir at de nye enhetene skal kunne skrive med 520 MB/s, og lese med 500 MB/s. Siden det er snakk om SF-2100/SF-2200-kontrolleren skal enheten klare 60 000 IOPS over en periode på 15 sekunder, mens den vil konstant holde 20 000 IOPS.

SSD-en er for Corsair faktisk så ny at de ikke engang har bilder av den internt. Vi spurte vår kontakt i Corsair, og fikk til svar at "We literally have one, and that will be at CeBIT". Bildet i denne nyheten er derfor av en av de forrige enhetene i Force-serien som vi har testet.

Vi skal være på plass på CeBIT, som faktisk finner sted nå til uken. Øynene skal holdes åpne etter denne og såklart alle de andre nye SSD-ene som har blitt lansert de siste ukene.

Når den vil være tilgjengelig og hva den vil koste her i Norge er foreløpig ikke kjent. Dette er noe vi skal undersøke nærmere i løpet av uken når vi er på plass i Tyskland.

(Kilde: Corsair, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen