TEST: Corsair Force Series 3 240 GB

Test Corsair Force Series 3 240 GB

Dette er Corsairs «allrounder»

Vi har testet nykommeren som frir til hvermannsen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Med Force 3 240 GB vil Corsair appellere til hvermannsen, noe dem til dels klarer veldig godt. SSD-en leverer høy ytelse under de fleste oppgaver, og den rager høyt når det kommer til en rekke praktiske oppgaver.

Force 3-serien er en rekke SSD-er av den mest moderne generasjonen, der ytelsen generelt sett er meget høy. I denne serien får du modeller på henholdsvis 60 GB, 90 GB, 120 GB og modellen vi i dag har testet, 240 GB.

Ytelsen vi måler er temmelig god. SSD-en tygger unna veldig mange IOPS, over 51 000 ved lesing under vår testing. Den har også en meget høy overføringshastighet. Drar man andre oppgaver inn i bildet, som videoredigering, oppstart av programmer og lignende, gjør enheten det meget godt.

Det eneste Force 3 240 GB taper på, er akkurat det den er ment til å være litt dårligere på – komprimerbar data. For de som har behov for slikt er ikke denne SSD-en første valget, da bør du flytte blikket over på storebroren Force GT, Vertex 3 eller best av alt Kingston HyperX. Sistnevnte koster rundt 400 kroner mer enn dagens testkandidat.

Oppsummert


+ Generelt sett god ytelse
+ Takler mange IO-operasjoner
+ Høy overføringshastighet


- Ikke den beste på komprimerbar data

Force 3 240 GB er priset til drøyt 3000 kroner. Det er videre 400 kroner mer enn hva den nærmeste konkurrenten koster, Agility 3. Agility 3 er imidlertid noe tregere enn hva vi i dag har sett på enkelte områder.

Dagens testkandidat er altså 400 kroner billigere enn de enhetene som er bedre, og 400 kroner dyrere enn den noe svakere konkurrenten. Den ligger fint plantet midt i mellom på både pris og ytelse. Vi hadde ikke hatt noe i mot om Force 3 var en hundrelapp eller to billigere, men vi aksepterer prisen.

Totalt sett er Force 3 240 GB et godt kjøp, den er en veldig god «allrounder». Samtidig skal det også trekkes frem at akkurat 240 GB-modellen i denne serien skal være mindre rammet av SandForce-problemene som fortsatt lusker rundt.

Corsair Force Series 3 240 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen