TEST: Corsair Force Series 3 240 GB

Test Corsair Force Series 3 240 GB

Dette er Corsairs «allrounder»

Vi har testet nykommeren som frir til hvermannsen.

IOmeter

IO-meter-testen

Filene vi bruker for de forskjellige testene kan du finne i forumets egen SSD-benchmark-tråd. Der finner du også mange gode råd og tips rundt SSD-er. Workstation-testen benytter 8 kb-filer, 20 prosent sekvensiell og 20 prosent skriv. Resten av testene kjøres med 4 kb tilfeldig skriving/lesing, QD 64, og akkurat i dag med 512 b sector boundaries.

På toppen av grafen for denne IO-meter målingen er det Kingstons HyperX-modell og Force GT som troner. De to benytter bedre minne enn hva som sitter i dagens testkandidat, slik vi snakket om på forrige side. Satt opp i mot sine likesinnede gjør Force3 det meget godt. Den ruller i land med drøyt 51 000 IOPS ved lesing, mens verdien for skriving holder seg rundt 20 000.

Noe vi imidlertid legger merke til at antallet operasjoner ved lesning i ny og ne spretter ned til 20 000, uten at vi klarte å finne en god forklaring på hvorfor. Det er iallfall ikke relatert til BSOD-problemene SandForce har hatt i det siste, og vi har en teori om at det er burst-funksjonaliteten i kontrolleren som i ny og ne kan lage litt krøll med tallene.

Klikk for større versjon
Klikk for større versjon

Over til forsinkelsestidene, altså hvor lang tid SSD-en bruker på å reagere når den blir bedt om å gjøre noe, gjør Corsair det godt. De havner midt på grafen, men de individuelle resultatene er gode.

De to testene over reflekterer ytelsen ved meget små datapakker. Workstation-testen er satt sammen av forskjellige oppgaver med større filstørrelser, og her faller Corsair i rekkene. På topp finner vi igjen SSD-er med synkront minne, men vi mener at Force 3 240 GB fortsatt gjør en god jobb.

AS SSD Benchmark

AS SSD tester en rekke forskjellige oppgaver, og Force 3 240 GB kommer totalt godt ut. Enheten leverer mye ytelse, på nøyaktig samme nivå som Agility 3 med samme kapasitet.

Corsair Force Series 3 240 GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen