Test

Corsair Flash Voyager Mini 32 GB

Kapasiteten som minnepinner i dag bærer på, blir bare høyere og høyere. Dette er ikke akkurat unaturlig når man snakker om maskinvarebransjen, men at du i dag faktisk kan ta med deg hele familiens bildesamling og mye mer på en enhet som ikke er større enn et par kronestykker er en morsom tanke.

Kapasiteten er en ting, men den fysiske størrelsen er en annen. Du får minnepinner som ikke er større enn selve USB-kontakten om du vil det. Det man derimot skal passe på er at desto mindre selve enheten er, desto tregere går overføringen mellom maskinen og enheten, begge veier.

Vi har testet en god del minnepinner opp igjennom årene, og i dag er det en enhet fra Corsair vi skal ta en nærmere kikk på. Corsair Flash Voyager Mini 32 GB er det fulle navnet, en liten og søt sak med god lagringskapasitet. Vi går dypere!

Takk til Corsair som sendte produktet til test.

Spesifikasjoner

  • Tilkobling: USB 1.1 og 2.0
  • Kapasitet: 32 GB (Finnes i 4, 8 og 16 GB)
  • Skriveytelse: Ikke oppgitt
  • Leseytelse: Ikke oppgitt
  • Vekt: Ikke oppgitt

Medfølgende utstyr:

  • Minnepinnen
  • Nøkkelring

Les mer om minnepinnen på Corsairs egne hjemmesider.

Design

Minnepinnen bærer på det kjente Voyager designet. Hele enheten er pakket inn i myk gummi, og burde tåle røff behandling. Selve kontakten er riktig nok litt slarkete, men den virker solid nok.

I bruk

Det blir nesten litt rart og snakke om hvordan en minnepinne er i bruk. Det er tross alt rett og slett vanskelig for produsentene å gjøre bruken vanskelig for deg. Vi kan riktig nok betrygge deg med at det bare er å koble til enheten, og leke seg frem. Inge spesielle programmer eller lignende kreves. I kontakter som står relativt tett ved siden av hverandre blir det for trangt mot andre minnepinner, men om det er en kabel til et tastatur eller mus går det helt fint. Samtidig er det kanskje ikke et problem for mange. På et hovedkort der kontaktene står overfor hverandre er det intet problem.

Selve USB-kontakten ligger skjult og beskyttet inni minnepinnen. Dra denne ut, og plugg den inn i maskinen. Enheten kommer da opp som et eksternt lagringsmedium. Alt er med andre ord så normalt som det lar seg gjøre.

Voyager-serien med minnepinner har til tider blitt preget av litt slappe kontakter, som i enkelte tilfeller faktisk knekker. I dette tilfellet er nok ikke denne faren overhengene, spesielt ikke når kontakten ligger beskyttet inni selve enheten.

Corsair Flash Voyager Mini 32 GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen