Corsair entrer SSD-markedet

SSD er riktignok ingen ny greie lengre, teknologien har eksistert i en årrekke. Men i løpet av de siste to årene har det skjedd mye på den fronten. Produsentene har spydd ut SSD-enheter på løpende bånd, alle unntatt Corsair.

Cebit 2008 uttalte Paul Watkins, European Sales Director i Corsair, følgende: SSD er uaktuelt for oss, hvem er det som vil kjøpe det uansett? Det er ikke noe marked for det enda. Nå ser det ut til at tiden er moden og Corsair lanserer sin første SSD-enhet.

Dette er ikke en lansering med brask og bram, men gjøres mer i det stille. Grunnen til dette er at enheten ikke skiller seg spesielt ut rent spesifikasjonsmessig. Men, litt godsaker finnes under panseret likevel, og skal vi tro Gareth Ogden, Technical Marketing and Applications Specialist North Europe, kommer det mer SSD-godsaker fra Corsair i tiden fremover.

Enheten som nå er lansert har en lagringskapasitet på 128 GB og kommer med 2,5-tommers størrelse. Leseytelsen er oppgitt til 90 MB/s og skriveytelsen til 70 MB/s. Effektforbruket skal ligge på under 0,5 Watt under bruk. Under panseret finner vi både minnebrikker og kontroller fra Samsung. Corsair bruker med andre ord ikke JMicron602, som det har vært en del problemer med.

Andre spesifikasjoner vites ikke, men enheten kommer snart i salg. Den blir hakket dyrere enn andre 128 GB-enheter som bruker andre kontrollere.

(Kilde: Corsair)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen