Corsair demonstrerer DDR-II-moduler


Bildet viser Corsair XMS Pro (DDR-I)

En talsmann for Corsair har kunnet bekrefte at selskapet allerede er i gang med prøveproduksjon av DDR-II-moduler. Corsair sine DDR-II-moduler vil gå under navnet XMS2, og det er ventet at eksemplarer av modulene blir sendt ut til test i løpet av februar måned. Imidlertid må vi vente til april får modulene slippes ut på markedet.

Den første offisielle demonstrasjonen av Corsair XMS2 vil finne sted på IDF i San Francisco fra 17. - 19. februar.

Når DDR-II-minnet først blir tilgjengelig, blir det i PC2-3200 (400 "MHz") og PC2-4300 (533 "MHz") utgaver. I første omgang blir ikke ytelsen noe bedre enn for DDR-I, trolig sågar dårligere på grunn av høyere latency. Det er også ventet at prisene blir høyere for DDR-II, iallfall i begynnelsen. Etter hvert som produksjonen av DDR-II-minne øker, er det derimot ventet at prisene faller.

Spørsmålet er om vi virkelig "trenger" DDR-II-minne enda. DDR-I er nå oppe i 550 "MHz" (275 MHz DDR), og med doble minnekanaler tilbys mer enn nok minnebåndbredde for dagens prosessorer.

DDR-II skal imidlertid være enklere og rimeligere å produsere, og dessuten forbruke mindre effekt og dermed utvikle mindre varme. Noen enorm revolusjon er DDR-II så absolutt ikke, og vi forventer at det tar noe tid før standarden får skikkelig fotfeste i markedet. De første hovedkortene som støtter DDR-II er for øvrig ventet å ankomme markedet i april (basert på Intel 915P/915G/925X brikkesettene).

(kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen