TEST: Corsair AX 1200
Test

Corsair AX 1200

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Corsair AX 1200 W er uten tvil et kvalitetsprodukt fra ende til annen. Med forbehold om at jeg kan virke ekstremt entusiastisk, vil jeg ganske enkelt påstå at de har gjort alt rett. Dette er en kvalitetskonstruksjon, og alle målingene vi gjør viser rett og slått imponerende tall.

Normalt setter vi ganske klare rammer på hva vi vil omtale som gode og stabile spenninger på en strømforsyning. Ikke bare holder AX seg godt innenfor disse rammene, men verdiene vi måler er rekordgode over hele fjøla. Det største avviket vi finner er på 1,52 %, slettes ikke dumt.

Det samme kan vi også si for strømforsyningens rippel, med et maksimalt tall på 14 mV kan ingen klage. Energieffektiviteten er også meget høy, maksimalt 92,5% ser vi at strømforsyningen holder seg innenfor kravet til 80-plus-direktivet sin gull-sertifisering.

Støynivået er også noe vi setter pris på. Helt frem til, og trolig litt etter, 50 % belastning er dette et meget stillegående produkt. Ved maksimal belastning kan du merke noe til enhetens støynivå, men det er fortsatt ikke snakk om rare greiene. Hvis du først har en maskin som trekker over 1000 W, er det andre ting som er nødt til å lage mer lyd.

Siden denne testen ble skrevet før produktet ble lansert, og dermed før nettbutikkene kunne sette en spesifikk pris, vet vi ikke den nøyaktige kostnaden her til lands. Corsair kan derimot fortelle at den vil ligge på rundt 2500 kroner. Sett opp en gratis prisvarsling, så vil du kunne holde deg oppdatert. 2500 kroner for en strømforsyning er veldig mye, det er helt klar. Med det sagt så må du faktisk regne med å legge ut dette beløpet så fort du ønsker mer enn 1000 W, det er rett og slett dette de ekstra kreftene koster. Sammenlignet med andre strømforsyninger i samme effektklasse er prisen helt normalt, spesielt om vi trekker inn den høye kvaliteten vi her har sett.

Spørsmålet mange stiller seg blir vel hva man skal med 1200 W i maskinen. Dette er fryktelig mye, selv på dagens marked. Men, med skjermkort som GTX 480 i SLI, sammen med en saftige i7-prosessorer vil du nok fort kunne unyttet store deler av dette produktet. Uansett, for de som er ute etter en kraftpakke som dette, er valget klart. AX 1200W er det råeste du får tak i.


+ Fjellstabil
+ Lav rippel
+ Meget energieffektiv
+ Støynivå
+ Modulær
+ 7 års garanti


- 1200-wattere er og forblir en stor kostnad

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen