TEST: Corsair AX 1200
Test

Corsair AX 1200

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spesifikasjoner

Corsair AX 1200W
Formfaktor
Dim. (BxHxD)
180 x 86 x 140 mm
DC ut
DC UT +3,3 V +5 V +12 V1 +12 V2
+12 V3 +12 V4
-12 V +5 Vsb
Strøm 30A 30 A 100,4 A -
-

0,8 A 3,5 A
Totalt Effekt Ut 180 W 1204,8 W
9,6 W 17,5 W

1204,8 W

Hvis man skal være helt nøyaktig, er ikke dette en 1200 watts strømforsyning, den byr på 1204,8 watt. Litt flisespikkeri, men det får være. Her kan du faktisk trekke all kraften du skulle trenge ut av én massiv +12 V-linje, alternativt avse 180 W til de to andre primærlinjene.

Det som også er verd å merke seg, er at alle spesifikasjoner er oppgitt og teste ved 50°C, noe som er et godt hakk over hva ATX-standarden krever, samt hva en rekke andre produsenter spesifiserer produktene sine ved. Merk også at dette er en ganske så fysisk stor enhet, så sørg for at du har plass i kabinettet ditt før et eventuelt kjøp.

Strømforsyningen er så modulær som det lar seg gjøre, absolutt alle kabler kan kobles fra. Hovedkortkontakten kunne riktig nok gjerne vært fastmontert, men at den er modulær skader tross alt ikke. Vi har tidligere testet et par strømforsyninger som har vist at spenningstapet i disse tilkoblingene er så godt som ikke-eksisterende.

De fleste kablene er av den flate og stive typen, mens enkelte kommer med kabelstrømper rundt seg. Et bilde av dette kan dere se lenger ned. Kontakter er det mer enn nok av, seks PCIe-, 16 SATA- og 12 periferiske 4-pins-konakter for å nevne noe.

En nærmere titt

Strømforsyningen leveres i en stor og solid pappeske. På innsiden finner vi strømforsyningen godt pakket inn et tykt lag skumgummi, samt en egen filtpose. Samtlige kabler ligger en egen bag, godt plantet for bruk over tid.

Viften er en Yate Loon-produksjon, en 14 cm bred enhet som Corsair har benyttet en rekke ganger tidligere. Erfaringene vi har hatt de tre tidligere gangene er at strømforsyningene med denne viften har vært relativt sett stillegående kandidater.

Innmaten som møter oss har minimalt med likeheltstrekk satt opp mot hva vi vanligvis ser her. Blant en rekke sorte kjøleribber står det et hav av datterkort med forskjellige funksjoner. Litt moro er det å se at viften er PWM-styrt, og ikke bare spenningsregulert. I samme slengen kan vi nå nevne at designet vi her ser er laget unikt for akkurat denne strømforsyningen, det er ikke snakk om en design som vil gå igjen blant en rekke andre modeller. Enheten leveres også med 7 års garanti.

Kondensatorene på primærsiden er fra det japanske selskapet Nichicon. Vi har sett disse tidligere, den gangen vi testet en Mist-strømforsyning for akkurat et år siden. Med en temperaturterskel på 105°C over to parede enheter kan man ikke klage.

Hver enkelt linje benytter DC-DC-teknologi på sekundærsiden, for å generere rene og pene spenningslinjer. Før det er det ZVS/ZCS-teknologi som retter ut vekselstrøm-bølgene, med minimalt effekttap.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen