Det er fint med et virkelig behagelig hodesett når man har mange timer med spilling foran seg.

Test Corsair Vengeance 2000

Det er fint med et virkelig behagelig hodesett når man har mange timer med spilling foran seg. (Bilde: Hardware.no)

Stort, solid og trådløst hodesett

Vi har testet Corsairs nyeste hodesett, som har fjernet alle kabler.

Corsair har de siste årene satset mer og mer på å lage høykvalitetsprodukter til gamere. Fra å bare være en komponentprodusent har de gått over til å lage mer og mer dedikerte spillprodukter, i form av tastaturer, mus, kabinetter og ikke minst hodesett.

Forgjengeren av dagens testprodukt er Corsair Vengeance 1500, som har mange av de samme spesifikasjonene å skryte av. Begge har store, solide øreklokker ladet med høyttalerdrev på 50 millimeter, og begge kan skilte med 7.1-surroundlyd. Det som skiller dagens testprodukt fra forgjengeren er imidlertid at Corsair har kuttet vekk alle kablene.

Så, hvordan fungerer den nye Corsair Vengeance 2000 i praksis? La oss ta en titt.

Corsair Vengeance 2000.
Corsair Vengeance 2000.Foto: Hardware.no
Spesifikasjoner: Corsair Vengeance 2000

Type
Lukkede
Tilkobling
USB-dongle. Trådløs lydoverføring
Min frekvensrespons
20000 Hz
Motstand
32 ohm
Batterilevetid:
Ti timer. Kan spille mens de lader.
Lyd:
7.1 Surround via 2 50 mm-elementer
Vekt
400 gram, ikke inkludert kabel
Trådløs rekkevidde
Opptil 12 meter

Sparsommelig ekstrautstyr

Den lille USB-dongelen er alt du trenger å koble til PC-en for å få lyd til hodesettet. Stativet er der for å la deg plassere senderen hvor du vil.
Den lille USB-dongelen er alt du trenger å koble til PC-en for å få lyd til hodesettet. Stativet er der for å la deg plassere senderen hvor du vil.Foto: Hardware.no

Med i pakken til Vengeance 2000 har Corsair lagt ved en USB-ladekabel til hodesettet, en USB-dongle for trådløs overføring av lyd samt en forlengningskabel (med stativ) til dongelen. I de aller fleste tilfeller er det nok best å bruke forlengningskabelen for å forsikre seg om at det ikke er noen hindre mellom senderen og hodesettet, men spiller du for eksemepel på en bærbar datamaskin vil kanskje kabelen bare være i veien.

For vår del satte vi den lille dingsen opp ved siden av PC-skjermen, og tenkte ikke over det i løpet av resten av testperioden.

Solid utførelse

Selv om det kan se ut som hodesettet er laget av metall, er det bare plast. .
Selv om det kan se ut som hodesettet er laget av metall, er det bare plast. .Foto: Corsair

Corsair Vengeance 2000 har gjort et par designendringer fra forgjengeren, og fremstår som et svært solid produkt ved første øyekast. Mikrofon-bommen kan dras opp eller ned, og bøyes for å få riktig avstand til munnen. Dytter du den helt opp langs hodebøylen vil mikrofonen skru seg av. En herlig liten detalj vi likte godt da vi ikke ville bli hørt av medspillere.

På venstre klokke har Corsair satt inn et bredt hjul for å justere volumet. Dette ligner veldig på det du finner på Corsairs mekaniske K60-tastatur, og egner seg overraskende bra på et hodesett, både visuelt sett og praktisk.

Andre ting å bite merke i når det gjelder utseendet er den tjukke, lærdekkede foringen på toppen av hodebøylen, som demper godt når man har hodesettet på. Klokkene har myke puter stappet med såkalt «memory foam», som skal forme seg etter hodet ditt jo mer du spiller. Designen ellers er rimelig gjennomført, og Corsair har virkelig gått for den litt barskere enden av skalaen med dette hodesettet. Det skal imidlertid sies at det som ser ut som aluminium, i realiteten bare er plast.

Hodesettet føles likevel svært solid, og med tanke på at Corsair har stappet inn 50-millimeters-elementer inn i hver klokke fremfor 40 millimeter som de fleste konkurrenter bruker, sitter vi med en skikkelig råtass i hodet.

Gå videre til side 2, så ser vi på den medfølgende programvaren og hvordan hodesettet er i bruk.

Corsair Vengeance 2000 Wireless 7.1

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen