Corsair utfordrer Sandisk og Samsung med lavpris-SSD
(Bilde: Corsair)

Corsair utfordrer Sandisk og Samsung med lavpris-SSD

Corsair Force LX Series vil lure seg inn i budsjettsegmentet.

Det er nå godt og vel halvannet år siden vi fikk en SSD fra Corsair inn til test, men den gang lot vi oss imponere over knallgod ytelse. Prisen var vi mindre begeistret for, og vi mente Corsair tok seg altfor godt betalt. Nå vil Corsair gjøre noe med det, med sin splitter nye Corsair Force LX-serie SSD-er.

I motsetning til de eldre Neutron-, Neutron GT- og Force GS-seriene er Force LX siktet soleklart inn mot de som fremdeles sitter på en treg snurredisk, og som ikke har oppgradert på grunn av den stive prisen SSD-ene har slitt med.

Les også: 3 gode grunner til å bytte til SSD »

Leser raskt, skriver litt saktere

Kapasitetene du har å velge blant i Corsair sin nye Force LX-serie er på 128 GB og 256 GB, og allerede nå er begge å få tak i i Norge. Lesehastigheten Corsair oppgir på enhetene er det videre ingenting å utsette på; for hele 560 MB/s er helt og holdent på nivå med de raske toppmodellene vi får inn til test.

Med skrivehastigheten står det litt dårligere til. Denne er bare oppgitt til 300 MB/s på den største enheten, og 150 MB/s på den minste. Antall operasjoner enhetene skal klare å prestere per sekund ligger på 76 000 IOPS ved lesing av data, og 70 000 IOPS ved skriving. Dette er også noe i underkant av hva vi har vent oss til – men sammenliknet med harddisker er samtlige spesifikasjoner et digert løft.

Kontrolleren som står i sentrum for lagringen er fra Silicon Motion, uten at Corsair oppgir noen flere detaljer om denne i sin pressemelding; dog vet vi at SSD-ene støtter både SMART, TRIM og NCQ.

Går i strupen på Samsung og Sandisk

Vi er ikke ukjente med SSD-produsenter som sikter seg inn på det enorme, lukrative budsjettmarkedet, og rett som det er får vi også testet ytelsen på billige enheter.

Til nå har vi sett Sandisk gjøre det skarpt med sin oppsiktsvekkende billige Ultra Plus SSD – den er langt ifra det raskeste vi har sett, men det veier prisen mer enn godt nok opp for. Samsung har også lekt seg i samme område med sin 840 EVO. Denne koster ørlite grann mer, men yter samtidig svært godt – i alle fall hvis den slipper å jobbe lenge.

Hvordan Corsair sin nykommer klarer seg i konkurranse mot disse to er vi spente på å se, men med en oppgitt skrivehastighet på 300 MB/s på den mest relevante enheten vil nok særlig Samsung sin 840 EVO bli en hard motstander å bryne seg på.

Samsungs billig-SSD duger imidlertid ikke veldig godt ved lange økter:
Ekstra: Vi satte en haug SSD-er på en 12-timers styrkeprøve »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen