Corsairs nye medieløsning kan sende innhold til mange enheter. (Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Corsair slipper en egen multimedieløsning

Lagringsboksen «Voyager Air» er fire ting på én gang.

Hardware.no/Las Vegas: Corsair hadde mye spennende å vise frem på årets CES, og blant de mer spennende tingene finner vi Voyager Air. Dette produktet passer ikke helt i noen spesiell bås, men er snarere et skikkelig kinderegg.

Først og fremst er dette en lagringsløsning, som er beregnet til å ha med deg på farten og til hjemmebruk.

Bill Rathbone, Global Storage Manager for bærbar lagring.
Bill Rathbone, Global Storage Manager for bærbar lagring.

Ifølge Bill Rathbone, Global Storage Manager for bærbar lagring hos Corsair, er det slutt på tiden der man trengte små minnepinner. Uansett hvor smått det blir, så er det fremdeles ikke noe særlig kapasitet å snakke om, mener Rathbone. Derfor har også Voyager Air blitt utviklet.

Voyager Air er likevel så mye mer. Den kan settes opp som en NAS, der brukere kan sikkerhetskopiere filene sine, enten via kabel eller trådløst nett. Alternativt kan den settes opp til å sikkerhetskopieres rett mot en større NAS, om det skulle være ønskelig.

Voyager Air.
Voyager Air.

Innebygget batteri

I tillegg kan du fylle den opp med filer som du tar med deg på farten, og bruke den som lagringsenhet for nettbrett og andre enheter som har begrenset lagringskapasitet. På farten har den et innebygget batteri, med opptil syv timers batteritid. Air lades opp via USB eller en egen strømplugg.

I tillegg til din egen film kan opptil fire andre brukere se på hver sine film.
I tillegg til din egen film kan opptil fire andre brukere se på hver sine film.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Du kan kjøre til flere forskjellige brukere samtidig, opptil fem stykker samtidig. Hver av disse kan for eksempel se en egen film fra sitt eget nettbrett.

Det finnes allerede en egen app for brukere med iOS, men om det er Android som gjelder for deg, kommer det en egen app for dette om noen dager.

Du kan sette opp flere partisjoner på enheten, og mappestrukturen er den samme uansett hvordan du kobler til mot enheten.

Fire typer

I første omgang kommer Voyager Air i fire utgaver. Disse fire utgavene fordeler seg på to svarte modeller, og to modeller i svart og orange. Hver av fargene har igjen kapasiteter på henholdsvis 500 GB og 1 TB. Det er også mulig å etterkjøpe diverse silikontrekk i freske farger.

Ytelsen på samtlige modeller skal være på opptil 120 MB/s for lesing og opptil 119 MB/s ved skriving.

Voyager Air er planlagt ut på markedet rimelig snart, med priser som i USA ligger på 179,99 amerikanske dollar for varianten med 500 GB og 219,99 USD for varianten med 1 TB. I Norge kan dette betyr en pris på henholdsvis 1300 kroner og 1650 kroner.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen