Sniktitt Corsair Obsidian 900D

(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Corsairs nye kabinett er et stort monster

Det du ikke får plass til her, trenger du ikke.

Hardware.no/Las Vegas: Ryktebørsen rundt en oppgradering av Corsairs Obsidian 800D har versert rundt på nettet siden sist sommer, og endelig er ventetiden over. Nå har vi for første gang fått ta på oppfølgeren, Obsidian 900D – og det er enormt.

Grunnen til at kabinettet ble utviklet var at flere etterspurte noe enda større, med plass til ti ekspansjonskort. I tillegg ville de ha støtte for HPTX-formfaktoren. Med disse to grunnkravene ble det klart at 800D ble for lite, og noe større måtte komme.

Støvdekslet på toppen er lett å ta av for rengjøring.
Støvdekslet på toppen er lett å ta av for rengjøring.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

På den første messedagen fikk vi satt fingrene på nykomlingen, selv om dette strengt tatt ikke var en helt ferdig modell. Kabinettet ble av Corsair omtalt som en prototype, men det er i alle fall offisielt lansert.

Ikke helt ferdig enda

Siden dette er en prototype vil enkelte deler av kabinettet fremstår lite gjennomførte, blant annet festemekanismen for sidedøren til underetasjen. Vi fikk dog høre at det allerede var bestemt at den skal byttes.

Her oppe er det godt med plass til vifter og radiatorer.
Her oppe er det godt med plass til vifter og radiatorer.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

En ting er sikkert, dette er et digert kabinett. Ekstremt digert. Tungt er det også. Dette er på ingen måter utviklet med tanke på dere som farter rundt på LAN-fester, til det er det alt for tungt. Selv uten maskinvare er dette drøye saker, og om du fyller opp med radiatorer blir det enda drøyere. Litt av grunnen til vekten er matrialvalget, her er det utelukkende aluminium i grove dimensjoner.

Selv om det er enkelte uferdige ting på 900D, så har det en ekstremt god kvalitetsfølelse. Hvilket ikke minst skyldes vekten og materialvalget. Her oser det kvalitet lang vei.

Eget deksel for underetasjen.
Eget deksel for underetasjen.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Rundt de optiske drevene.
Rundt de optiske drevene.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

For deg som elsker å bygge store ting

900D er utviklet med tanke på dem som liker å bygge. Her er det mange smarte løsninger. Siden kabinettet er såpass stort er det også godt med plass på innsiden.

Alle dører åpne.
Alle dører åpne.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Om vannkjøling er din greie vil du elske 900D. Her er det så mange plasseringsmuligheter for radiatorer at det er helt utrolig. Både på topp og i bunn kan du dytte inn 480-millimeters radiatorer, og i front er det plass til en 360-millimeters. Om ikke det er nok kan du plassere en radiator også i bakkant.

På toppen er det ekstra god plass før hovedkortbrettet starter, slik at du enten kan kjøre en push-pull-konfigurasjon av vifter, eller en ekstra tykk radiator.

Harddiskrammer, samtlige av den modulære sorten.
Harddiskrammer, samtlige av den modulære sorten.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Om det bare er luftkjøling som gjelder har du plass til totalt femten vifter i kabinettet, hvorav fire følger med. Foruten de vanlige plasseringene har du mulighet til å sette vifter på innsiden av harddiskrammene, for en push-pull-løsning også der.

Døren til underetasjen kan også deles i to, slik at du står igjen med en perforert plate med plass til fire vifter.

Tilpass det slik du vil ha det

Det legges videre opp til skjult kabelføring, med foringer slik vi så det på både 800D og 700D. Forskjellen er at det er enda flere muligheter med 900D, her er det gjennomføringer for kabler svært mange steder.

Harddiskbrønnene er modulære. Det følger med tre brønner som standard, men det er plass til totalt fem stykker. De to siste kan eventuelt etterkjøpes om du har behov for dem.

Med tre harddiskbrønner har du litt mer valgfrihet med tanke på hvordan du vil kjøre luftflyten. Du kan for eksempel plassere noen av dem i underetasjen, slik at luftflyten fra frontviftene går uhindret rett til skjermkortene.

Prismessig vil kabinettet naturlig nok bli litt dyrere enn lillebror. Veiledende pris er satt til 349 USD, hvilket er 50 USD over 800D. Noen norsk pris var ikke kjent, men godt over 2000 kroner blir nok fasit her.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen