SNIKTITT: Corsair M65, M95 og K95 Spillutstyr har sjeldent sett så lekkert ut

Sniktitt Corsair M65, M95 og K95

(Bilde: Rolf Wegner, Hardware.no)

Spillutstyr har sjeldent sett så lekkert ut

Vi fikk leke med Corsairs nyeste produkter.

Hardware/Las Vegas: Corsair har vært flinke. Selskapet begynte i det små med å lage minnemoduler, men har sakte meg sikkert vokst seg stadig større ved å bevege seg inn på nye produktområder. I de siste årene har de hatt stor suksess ved å snike seg inn på spilltilbehørsmarkedet, og sluppet noen virkelig gode produkter.

Vi har blant annet testet både spillmusen M60 og spilltastaturet K60, som begge har fått en oppfølger.

De nye produktene heter Corsair M65, M95 og Corsair K95, og kan by på et par nye funksjoner, lekkert utseende og flere farger.

Black is back

Nok av knapper å trykke på.
Nok av knapper å trykke på.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

La oss ta for oss det nye tastaturet først, K95. Utseende baserer seg på MMO-tastaturet til Corsair, K90, og har mange av de samme funksjonene. 20 dedikerte makroknapper på venstresiden av tastaturet, bakbelyste taster og Cherry MX-brytere som tåler årevis med hamring. De har imidlertid gjort et par justeringer fra forrige modell, og vi liker det vi ser.

Corsair har fortsatt valgt å bruke mye aluminium på det nye tastaturet, men i stedet for den vanlige, kjedelige metallfargen, er aluminiumsdelen nå utført i en lekker sortfarge.

Avansert lysstyring

Du kan se hvordan vi har trykket på et par knapper for å skru av lyset.
Du kan se hvordan vi har trykket på et par knapper for å skru av lyset.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

Bakbelysningen har også fått en overhaling. I 2013 holder det tydeligvis ikke lenger å bare tilby bakbelyste taster, du skal også kunne velge akkurat hvilke taster som skal lyse opp.

I motsetning til det nye Roccat Ryos-tastaturet, hvor du velger hvilke lys som skal lyse i den medfølgende programvaren, lar Corsair deg gjøre det direkte.

Trykk på en liten knapp på toppen av tastaturet, og knappene du trykker på vil enten lyse opp eller slukkes. På den måten kan du umiddelbart endre hvilke taster du vil skal lyse opp. For mer avanserte kontroller er du imidlertid nødt til å ty til programvaren også her.

Ingen kompromiss

Trykker man på en egen lysknapp, kan man velge hvilke knapper som skal ha bakbelysning.
Trykker man på en egen lysknapp, kan man velge hvilke knapper som skal ha bakbelysning.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

En annen forbedring K95 kan skilte med er at alle tastene nå er mekaniske. På forgjengeren hadde Corsair prøvd å snike inn vanlige membrantaster på funksjons- og makroknappene, noe som selvfølgelig ikke gikk ubemerket hen. Heldigvis har de hørt på kritikken, og satt inn herlige Cherry-brytere bak hver eneste tastehette på tastaturet.

Corsair K95 vil være utstyrt med Cherry MX-Red-brytere. Vi spurte Ruben Mookerjee, produktsjefen for Corsairs spilltilbehør, hvorfor de ikke lar brukere velge brytere.

– Vi synes de røde bryterne fra Cherry er de absolutt beste for spillere. Vi forstår at noen kanskje vil ha «clicky»-egenskapene til blå brytere eller den litt tyngre motstanden til de svarte bryterne, men slik markedet er nå har vi valgt å bare gå for de røde.

Bli med over på neste side for å se resten av Corsairs oppdateringer »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen