Corsair lover å lette på sløret
(Bilde: Cherry)

Corsair lover å lette på sløret

Skal avsløre mer om sitt kommende mekaniske tastatur.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om halvannen uke ruller Computex-messen i Taiwan i gang, men allerede nå begynner produsentene å komme med små hint om hva vi har i vente. Blant disse finner vi Corsair, som via et forum-innlegg bekrefter at de vil lette på sløret rundt ett nytt og spennende tastatur når messedørene åpner. 

Tastaturet det dreier seg om har ikke fått noe navn ennå, men det er snakk om en ny modell som benytter MX RGB-bryterne fra det tyske selskapet Cherry

Lurer du på hvorfor et tastatur kan være spennende?
Da bør du lese vår guide som forklarer mekaniske tastaturer »

Millioner av farger

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Den tyske produsenten har vært den dominerende aktøren når det kommer til mekaniske brytere i flere år, og sjansen for at ditt mekaniske tastatur har brytere fra Cherry under knappene er meget stor. 

Nå har de tatt steget videre, og på menyen finner vi en ny type bryter der en LED-lampe er montert på selve kretskortet. Belyste knapper er i seg selv ingen nyhet, men forskjellen er at disse bryterne kan gjenskape inntil 16,7 millioner farger, ved at den kan hente ut en hvilken som helst farge fra hele RGB-spekteret. 

Cherry har tidligere uttalt at de vil implementere denne nye lysteknologien i flere av sine mest populære MX-varianter, som for eksempel MX Blue, MX Red og MX Black – men som vi fikk høre på årets CES-messe får Corsair være alene om de nye bryterne i hele 2014.

Corsair blir førstmann

Corsair blir dermed også det første selskapet som kommer med et tastatur som bruker den nye teknologien fra Cherry. Nå tyder ting altså på at vi får svarene på det vi lurer på om deres nykommer i løpet av svært kort tid.

Via forumtråden er Corsair-medarbeideren svært kortfattet i sitt svar, der han kun sier følgende: «Alle spørsmål rundt pris og tilgjengelighet burde bli besvart på Computex.»

Selve produktet sier ikke medarbeideren noe om, annet enn at selskapet vil gi den informasjonen som finnes rundt produktet på et Hyatt-hotell, når messen er i gang. 

PS: Hardware.no vil akkurat som før være til stede under årets Computex-messe, så følg med i tiden som kommer!

Å utvikle taster til tastaturer er ikke alltid bare-bare: 
Det tok Corsair 15 måneder å få lys i det kommende spilltastaturet »

(Kilde: Overclock.net)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen