Corsairs nye Neutron-serie byr på heftige hastigheter.
Corsairs nye Neutron-serie byr på heftige hastigheter. (Bilde: Hardware.no)

Corsair lanserer helt ny SSD-serie

Tar i bruk en splitter ny kontroller.

Hardware/Taipei: Computex er godt i gang, og selv om både Acer og Asus tjuvstartet har de aller fleste selskapene begynt å pumpe ut alt de har av ny informasjon.

Blant dem er Corsair, som har en helt ny SSD-serie å vise frem, kalt Neutron Series GTX.

Ny kontroller fra LAMD

Neutron-serien er den nye flaggskipserien til selskapet, og ble vist frem med brask og bram i Taiwan i dag. Den aller største nyheten er den nye kontrolleren Corsair har tatt i bruk.

Den er laget av Link_A_Media Devices (LAMD), og skal være enda heftigere enn Marvell- og SandForce-kontrollerne som er å finne i dagens Corsair-modeller.

To versjoner

Den nye kontrolleren skal ifølge Corsair gjøre underverker for ytelsen til SSD-en. De nye Neutron-SSD-ene vil komme i to versjoner: Enten toppmodellene med «GTX» på slutten av navnet, eller de litt billigere uten.

GTX-modellene skal ha en sekvensiell leseytelse på 555 MB/s og en skriveytelse på 500 MB/s, mens de litt billigere Neutron-modellene vil ha en leseytelse på 555 MB/s og en skriveytelse på 370 MB/s. IOPS-verdiene er ifølge Corsair på 90 000 under lesing.

Takler alt

Ettersom samtlige av de nye Netron-SSD-ene vil ha en LAMD-kontroller i seg, vil de alle kunne benytte seg av en kraftig korreksjonsfunksjon som følger med i kontrolleren. Teknologien skal øke både holdbarhet og livslengde til SSD-ene.

I tillegg skal SSD-ene takle både komprimert og ukomprimert data uten problemer, uansett filtype. Ifølge Corsair er dette et punkt andre SSD-produsenter sliter med, da de kan tilby raske lastetider for komprimerbare filer, men sliter så fort de skal lese komprimert data, som for eksempel i videofiler. Dette skal ikke være et problem i Neutron-serien.

Kommer snart

Netron Series GTX (altså toppmodellene) vil være tilgjengelig i 120- 240- og 480 GB-versjoner. De litt rimeligere Neutron Series-SSD-ene vil være tilgjengelig i 120- og 240 GB-versjoner. Alle SSD-ene vil kunne passe rett inn i både stasjonære og de fleste bærbare datamaskiner, da de alle er på bare 2,5 tommer og har en høyde på 7 millimeter.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

De nye Corsair-SSD-ene er forventet å komme i juli. Pris er foreløpig ukjent.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen