TEST: Corsair Force GS 240 GB

Test Corsair Force GS 240 GB

(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Vi har testet Corsairs raskeste SSD

Men kampen om førsteplassen er hard.

Corsair, produsenten som er kjent for alt fra SSD-er til spilltilbehør, har satset solid på SSD-markedet. De har levert en rekke spennende modeller, blant annet den sterke Performance Pro.

For en måned siden lanserte de en helt ny flaggskip-serie, under navnet Force Series GS. Serien skal by på den beste ytelsen fra selskapet, med god overføringsytelse og en evne til å takle veldig mange operasjoner hver eneste sekund.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Spesifikasjoner

  • Lagringskapasitet:
  • Format: 2,5 tommer
  • Tykkelse: 9,3 mm
  • Minnebrikker: SanDisk 24 Toggle Mode
  • Kontroller: SandForce SF-2281
  • Teknologi: MLC, 24 nm
  • Grensesnitt: SATA 6 Gbit/s
  • Intern datahastighet: 555 MB/s (les) / 525 MB/s (skriv)

Lær mer om SSD-er:
SSD-en din blir tregere hver dag
Dette er levetiden til sin SSD
Slik installerer du SSD-en riktig

Takk til Corsair som sendte enheten til test.

Testoppsett

Hovedkort: Asus P8P67 Deluxe
Prosessor: Intel Core i5 2500k
Minne: G.Skill Ripjaws X DDR3-1600 8GB CL7 (2x4GB)
Strømforsyning: Chieftec Nitro Series 750 W
Skjermkort: AMD Radeon HD 5670
Harddisk: Samsung HD501LJ
Operativsystem: Microsoft Windows 7 Pro

Vi har modellen med 240 GB innabords inne til testing. Den er rødlakkert, og skal ta over der forgjengeren Force GT slapp.

Spesialminne

Corsair har tatt i bruk SandForces populære kontroller, SF-2281, som de har gjort så mange ganger tidligere. Det er denne som kontrollerer dataflyten inn og ut av SSD-en, og er i all hovedsak den delen som setter rammene for hvilken ytelse Force GS kan levere.

Men kontrolleren er ikke alt, minnebrikkene – pakkene der dataene dine lagres – har også mye å si. Denne gangen har Corsair valgt noe vi ikke har sett tidligere: Toggle Mode-minne produsert med 24 nm-teknikken av Sandisk.

Corsairs tidligere SSD-er med kontrolleren fra SandForce har tatt i bruk synkront og usynkront 25 nm-minne. Dette minnet duger veldig godt når dataen kan komprimeres. Det kan den imidlertid ikke alltid, og grunnen til at de nå har valgt Toogle Mode er nettopp fordi denne typen minne takler skriving av data som ikke kan komprimeres langt bedre. Ulempen er at det gjerne koster litt ekstra.

Til slutt koker dette ned til at Force GS, med 240 GB, på papiret skal kunne levere solid ytelse. Den maksimale leseytelsen er oppgitt til 555 MB/s, mens skriveytelsen ligger på 525 MB/s.

Det som virkelig er spennende er imidlertid IOPS-verdiene, antall operasjoner SSD-en skal kunne tygge unna hvert eneste sekund. Corsair påstår at Force GS skal kunne dra hele 90 000 IOPS ved lesing, og 50 000 ved skriving – det er to solide tall.

Normal fysikk

Rent fysisk er SSD-en som de fleste andre i 2,5"-formatet. Den er omtrent 9,3 mm tykk, og det er ikke mulig å regulere tykkelsen ned til 7 mm. I stasjonære maskiner er ikke dette et problem, men en rekke bærbare maskiner tar ikke i mot tykkere SSD-er enn de som måler 7 mm i høyden.

Blant tilbehøret finner vi en stålramme som gjør at SSD-en vil passe i kabinettets 3,5"-brønn. Vi finner også et par skruer du vil trenge til monteringen.

Bli med over på neste side, så ser vi nærmere på hvor godt Force GS yter »

Corsair Force Series GS 240GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen