Corel Photo Album 6

Vi har tatt en lynrask titt på Corel Photo Album, og i den nye versjonen virker det som at Corel har lagt vekt på automatikk. Når du starter opp programmet søker det automatisk etter bilder på harddisken, og lister disse opp. Videre har programmet en funksjon for direkte overføring av bilder fra kamera, minnekort eller skanner inn i programmet for så å organisere bildene, og Corel har lagt til en funksjon for å brenne backup-CD/DVD som vi skal se litt nærmere på.

Corel Photo Album 6 har som nevnt ovenfor en funksjon som gjør at du kan overføre bildene fra kamera, minnekort eller skanner direkte inn i programmet i stedet for å måtte laste dem inn på maskinen, for så å organisere dem i programmet. Denne løsningen virker jo ikke helt på jordet, men vi har enda ikke fått testet ut hvordan dette funker, og om programmet virkelig har støtte for alle kameraer og skannere brukeren måtte ha.

Vi merker oss også at programmet har en backup-funksjon slik at du kan brenne en backup av bildene dine på en CD- eller DVD-plate gjennom Photo Album. Så lenge du brenner en backup-CD/DVD gjennom Photo Album, vil programmet lagre data for når du sist tok backup av de og de bildene, og du vil kunne holde deg oppdatert på om du har tatt backup eller ikke.

For å organisere og sortere bildene oppretter du forskjellige "collections", som du kan gi et passende navn for å finne frem til de riktige bildene. Du kan også legge til forskjellige stikkord for å søke opp bildene, så dette virker jo lovende.
I tillegg til de funksjonene beskrevet tidligere er det mulighet for å lage lysbildefremvisning som du enten kan se på pcen, eller lage en cd/dvd av det som du kan vise venner og bekjente.

Totalt sett virker det som at det er de mer automatiske funksjonene, backup-løsningen, og muligheten for å overføre bildene direkte fra et kamera eller lignende til programmet som skiller Photo Album 6 fra forgjengeren Photo Album 5.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen