Core i3 for stasjonære lever videre

Ivy Bridge-prosessorer for deg på budsjett slippes mot sommeren.

Det har lange vært kjent at Intels tredjegenerasjons Core i-prosessorer, også kjent som Ivy Bridge, skal slippes på markedet i løpet av våren. Og av det vi vet, vil prisene på de nye prosessorene ligge på det samme nivået som de tilsvarende Sandy Bridge-prosessorene gjør i dag.

Frem til nå har det kun vært informasjon om i7- og i5-serien. Ikke et knyst har kommet ut om de langt mer prisvennlige i3-prosessorene, så vi hadde nesten regnet med at dere i budsjettklassen måtte vente til ut på høsten.

Men skal vi nå tro Fudzilla, vil Ivy Bridge Core i3 likevel bli tilgjengelig i løpet av andre kvartal. Tre modeller for stasjonære datamaskiner skal lanseres: Core i3 3240, 3225 og 3220.

To kjerner, ingen turbo

Som typisk for i3-modeller har ikke de nye fått turbomodus, som kan gi ekstra ytelse når ikke alle tilgjengelige prosessorkjerner er belastet. Men så har også disse Core i3-modellene kun to kjerner, mot fire som er vanlig på i5- og i7-prosessorene.

Core i3 3240 er logisk nok den kjappeste av de tre, med en klokkefrekvens på 3,4 GHz og 3 MB cache. Hyper-threading gjør at de to kjernene til sammen takler fire prosesstråder samtidig. Intel HD Graphics 2500 er integrert, med grunnklokkefrekvens på 650 MHz og maksfrekvens på 1050 MHz. TDP (Thermal Design Power) er oppgitt til 55 W.

Core i3 3220 har de samme spesifikasjonene, med unntak av at den opererer på 3,3 GHz i stedet.

Core i3 3225 har også en klokkefrekvens på 3,3 GHz og ellers like spesifikasjoner. Men her er grafikkløsningen det langt mer potente HD Graphics 4000, om enn med samme frekvenser som på de to andre i3-modellene. Dette vil da være det soleklare valget om du ønsker deg en relativt rimelig Ivy Bridge Intel-prosessor med anstedig integrert grafikkytelse.

Lavere strømforbruk i Q3

Flere i3-prosessorer skal etter planen se dagens lys i tredje kvartal. Det som er oppgitt enn så lenge er to T-modeller med lavere strømforbruk (35 W TDP): Core i3 3240T @ 3,0 GHz og Core i3 3220T @ 2,8 GHz.

Kilde: Fudzilla

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen