Test

Coordinate: D1SA5T3R

Etter bra sukess med debutplaten i 2001, var det lenge stille fra dette bandet. Det gikk to år før de begynte å arbeide sammen igjen, og hele tre år før den neste platen endelig var på plass. Interne konflikter, utskiftning av bandmedlemmer og vanskeligheter med plateselskap har vært hovedårsaken til bandets problemer, men nå er endelig "Coordinate: D1SA5T3R" ute.

Alternativ tekst mangler
Gitarist Arto Huttunen på scenen tidligere i år
Foto: Veli Hämäläinen @ entermysilence.com

Etterlengtet gjenhør

Det lukter Finland av stereoanlegget med en gang man setter på en plate som dette. Dette er typisk østskandinavisk metall, populært kalt "Gothenburg Metal" som for all del ikke må forveksles med "Goth Metal".

Innspillingen foregikk mellom november 2004 og februar 2005, så man kan trygt si at det endelig er på tide å finne platen i butikkene. Forventningene er heller ikke mindre, grunnet denne lange ventetiden.Låtene høres helt greie ut, og det er ingen tvil om at "EMS" behersker den melodiske metallsjangeren til fulle. Man kan gjerne savne litt kreativitet til tider, men det veies opp av teknologisk overlegenhet. Innspillingene er så godt som ultraperfekte.

Lite fornybare

Originalitet er stikkordet når man hører på denne plata. Selv om bandet har masser av fantasi når det kommer til coverdesign og lignende, svikter det fullstendig på låtmaterialet. De er flinke til å blande inn klassiske rocke-elementer, men alt i alt lite fornybare. Andre band på samme grein, som In Flames, ligger lysår foran når det gjelder å utvikle seg.

"Coordinate: D1SA5T3R" høres interessant ut i begynnelsen, men man går lei etter bare et par låter. Når bandet verken kan endre på rytmer, tonefall eller melodier i løpet av en god halvltime, så kort er faktisk albumet, så sier det seg selv at de er dømt til å mislykkes. Når man tar forventningene etter fem års ventetid i betraktning, blir det strykkarakter på "EMS" rent musikalsk sett. Det er imidlertid mange metallyttere som setter pris på teknisk svært høye kvalitetsmessige prestasjoner, noe disse gutta behersker.

Konklusjon

Man kan derfor konkludere med at dette albumet passer fint inn i skrubbsultne dødmetallsamlinger, men at det kan være svært avskrekkende for nybegynnere som ønsker å sjekke ut denne musikkstilen. Rådet er derfor å heller gå til innkjøp av In Flames-plater og andre kritikerroste dødmetallbands album. "Coordinate: D1SA5T3R" byr nemlig ikke på noe nytt interessant sidestykke i musikkhistorien for den gjengse mann.

Enter My Silence Coordinate: D1SA5T3R   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen