Coop Prix: PC + dagligvarebutikk = sant?

Igjen er det mulig å handle PC sammen med melk, brød og torskerogn. Mandag 16. august starter Coop Prix salget av en maskin basert på AMD Athlon 64 3000+, som kjeden hevder er den desidert billigste i sin klasse. PC-en skal selges i alle landets Prix-butikker.

Spesifikasjoner
For kroner 7990,- inkludert mva. får du en sokkel 754 Athlon 64 3000+ prosessor, 512 MB RAM (DDR400), Seagate 200 GB harddisk, ATI Radeon 9800 XXL skjermkort (tilsvarer 9800 Pro) med DVI-utgang og 128 MB RAM, 56 k modem og 10/100 Mbit/s nettverk samt trådløst 54 Mbit/s nettverkskort og 6-kanals lyd for digital og analog tilkobling.

TV-kort og DVD-brenner
I tillegg til USB og FireWire er det også ConnectX-tilkobling i front for minnekort. PC-en har også innebygd TV-kort og mulighet for direkte opptak til harddisk eller den medfølgende sonefrie DVD-brenneren (8x DVD-R/+R og 4x DVD-RW/+RW). I tillegg til trådløst tastatur og mus følger det også med fjernkontroll, mens skjerm og høyttalere ikke er inkludert. I pakken medfølger også en del programvare til bl.a. tekstbehandling, regneark og billedbehandling.

Harddisken er levert av Seagate, men det vites foreløpig ikke om det er en SATA- eller PATA-basert disk. Hovedkortprodusenten er heller ikke spesifisert, men sist Coop leverte en PC var det et VIA KT600-basert kort fra MSI som satt i maskinen. Maskinen er ellers av merket "Cybercom", som produseres av det tyske selskapet Medion, som anses for å være europas største PC-produsent.

Siden supportmulighetene i dagligvarebutikker mildt sagt er begrensede, har Coop alliert seg med Norsk Brukerstøtte som yter support 7 dager i uken i 2 år.

Priskrig
At Coop Prix-kjeden nå kommer med dette tilbudet må sees på som et ledd i markedskrigen med tyske Lidl, som er i full gang med å etablere seg i Norge. At denne "krigen" dagligvarekjedene imellom også får som bi-effekt at de etablerte elektrokjedene skvises for markedsandeler, kan etter hvert komme forbrukerne til gode i form av lavere priser i et allerede presset marked. Det gjenstår å se om denne typen produkter fortsetter å finne veien til kundene utenom de tradisjonelle kanalene. For de fleste er det nok fortsatt uvant å handle PC i kolonialbutikken, men mange vil nok si at et godt kjøp er et godt kjøp uansett hvor det gjøres.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen