Test

Coop: Billigst og enklest

For 3990 kroner selger Coop maskinen Fujitsu Siemens Amilo La 1703-22B. Det er 4000 kroner billigere enn den dyreste maskinen i vår test. Å skulle sammenligne disse ytelsesmessig ville vært urettferdig da regelen tilsier at du får det du betaler for. Men for mange vil nok Coop sitt tilbud bli litt vel svakt. For deg som kun ønsker en enkel og rimelig arbeidsmaskin kan dette derimot være et greit kjøp.

Holder for enkel databruk
Prosessoren i maskinen er helt grei. 2GHz AMD prosessoren er basert på en kjerne og kommer dermed under de andre kan maskinene i denne oversikten. Men den fungerer bra for enkel databruk. Derimot har maskinen knapt med minne. Kun 2GB kommer med maskinen og det kan ikke oppgraderes senere da dette er det maksimale denne maskinen klarer. Det kan fort bli knapt da skjermkortet i maskinen har lite eget minne og fort vil måtte bruke av de 2GB som følger med.

Skjermkortet VIA Chrome9 HC er uansett knapt. Det vil fint takle dokumentbehandling og en liten film. Men om du forsøker å kjøre 3D-grafikk på den 15 tommer store skjermen vil maskinen fort protestere. Det er så vidt den vil takle Windows Vista Home Basic som er det operativsystemet som følger med maskinen. Om du vil spille annet enn kabal vil du nok bli skuffet over denne maskinen, men på lesesalen holder kanskje kabal lenge om du vil ha litt kjapp avveksling.

Det er uansett ikke plass til all verdens med underholdning på den 160GB store harddisken.

Lite batteritid
Maskinen kommer ellers med DVD-brenner, 2 USB-utganger, utgang for ekstern skjerm og selvfølgelig trådløst nettverkstilkobling.

Batteriet på maskinen er på fire celler. Det kan fort bli i minste laget, så om du er mye utendørs uten kontakter bør du passe på å vær sparsom med bruken. Dette har dessverre gjort lite for vekten som er på 2.7 kilo. Det er litt mye med tanke på at maskinen ikke har all verdens innhold.

Grei for deg med lavt budsjett
Alt i alt er dette en meget rimelig maskin med tilsvarende innhold. Om du ønsker en enkel arbeidsmaskin og vil spare deg for de store utgiftene vil den være ypperlig. Og for mange holder nok det. Ønsker du derimot en maskin som kan brukes til litt annen moro bør du nok regne med å spytte i litt ekstra penger.

Pris:
3990 kroner

Pluss:
Billig

Minus:
Veldig enkel

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen