Test

Coolermaster-modifikasjon

Bakgrunn

Det er kun en tilfeldighet som gjorde at denne artikkelen ble laget. Jeg hadde forsøkt å få til en avtale med 2cooltek om bestilling av vifter til ikke bare meg selv, men også til endel andre.

Siden avtalen ikke gikk i boks, ville jeg prøve å finne et bedre alternativ til Alphaen som jeg prøvde å bestille. Derfor lette jeg litt rundt her og der i huset, og fant ut at jeg hadde en vifte til overs fra den gamle GlobalWin FKK50 kjøleren min. Dermed var det hele igang.

Hva og hvordan?

Det første jeg gjorde, var å sjekke om dette passet sammen. Det viste seg at standardskruene som satt på CoolerMaster viften var for korte. Dessverre hadde jeg ingen lengre skruer for hånden, så jeg bestemte meg for å gjøre noen modifiseringer.

Dette var delene jeg hadde som utgangspunkt, pluss noen altfor korte skruer. Etter å ha tenkt litt på hvordan dette her skulle gjøres, fant jeg så ut at jeg ville prøve å gjøre noe med selve viften.

Etter litt dremelering, ble jeg ganske så fornøyd med resultatet som du kan se av bildet under:

Det er kanskje litt vanskelig å se hva som har blitt gjort utifra disse bildene, men det jeg altså har gjort er å kutte annenhvert hjørne litt ned. På den måten kunne jeg med standardskruene snu viften for å sjekke om den fungererte best med å blåse mot eller fra kjøleribben.

Når dette var gjort, var det bare å feste viften til selve braketten som skal sitte på kjøleribben

Dette ble resultatet når alt var satt sammen:

Konklusjon

Den totale tiden jeg brukte på dette "prosjektet" var ca 10 minutter. Med standard CoolerMaster kjøler lå min Athlon (T-bird) prosessor på 52 grader konstant. Nå varierer den fra 37 - 45 grader, men stort sett ligger den på omkring 42 grader. Kanskje ikke optimalt, men det er utvilsomt bedre enn utgangspunktet.

Og slik ser det hele ut i min maskin. Kjøleren bråker kanskje litt mer nå, men etter som den også bråkte endel fra før, er ikke dette av så stor betydning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen