TEST: Cooler Master Hyper N520
Test

Cooler Master Hyper N520

Testoppsett

Til testing av kjølere benytter vi vår modifiserte Innovatek Kühlertester KT-3. Denne har en kjerne på 10 x 15 mm (150 mm2), noe tilsvarende en AMD Athlon 64-kjerne uten varmespreder. Testbenken er modifisert så vi kan teste ved både 90 W og 120 W. Vi legger en varmespreder mellom kjernen og kjøleren.

Denne testbenken vil ikke si at akkurat denne kjøleren vil gi deg akkurat den temperaturen på en definert prosessor. Den vil derimot tydelig skille kjølerne fra hverandre og vise hvilken som er best temperaturmessig. Verdiene du vil få på din prosessor vil variere.

Støymålingene blir gjort på vår nye testlab for støymålinger. Mikrofonene ble da montert 60 cm over senter av kjøleenheten. Grunnen til at vi ikke har plassert den nærmere, er fordi luftstrømmen i seg selv vil slå ut på mikrofonen. Vi har ikke plassert mikrofonen lenger fra grunnet plassmangler(standarden sier 1 meter). Støymålingene vi nå gjør vil derfor ikke samsvare med verdiene som produsenten oppgir, men vi vil kunne skille kjølerne fra hverandre.

Under hele testperioden ble romtemperaturen holdt til 24°. Viften får matet +12 V under alle tester. Bakgrunnsstøyen ble målt til 25,8 dBA.

Temperatur

Vi tar kjøleren ut av boksen, og setter den rett ned på vår testbenk slik den blir levert fra produsenten. Når resultatene har kommet ut og vi har satt de i de store grafene våre, ser vi fort at kjøleren plasserer seg høyt oppe. Den slår flere tidligere godsaker, men testvinneren fra Noctua har fortsatt et solid forsprang.

Med 90 W varme trykkende på kjøleren, ender kjernetemperaturen opp på 52,5 grader, noe som faktisk er hakket lavere enn hva Scythe Kabuto kunne vise oss. Vi setter i gang det siste trinnet på 120 W, og ser at temperaturen stiger til 64,6 grader. Her må Cooler Master se seg slått av Scythe, men resultatene er fortsatt gode.

Som vi presenterte i den forrige kjølertesten vi hadde, vannkjølingsettet H50 fra Corsair, har vi nå begynt å justere litt på viftenes turtall under testing. Siden dette er den første luftkjøleren vi gjør dette på, ønsker vi ikke å kommentere grafene så alt for mye enda, men vi presenterer tallene slik at dere ser hvilken ytelse dere kan få ved hvilket støynivå.

Støynivå

I likhet med det vi så da vi testet Noctua NH-U12P, har de lave temperaturene kommet til fordel for et lavt støynivå. Hyper N520 plasserer seg på den motsatte enden av skalaen, sammenlignet med hva den gjorde under temperaturtestene. Et støynivå på 39 dBA ved våre målinger er noe du definitivt vil legge merke til.

I likhet med temperaturtesten har vi også målt støynivået ved forskjellig hastighet på viften. Grafene må foreløpig tale for seg selv, vi sparer på kommentarene til vi har et større grunnlag.

Cooler Master Hyper N520

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen