Test Contour RollerMouse Free 2

Contour RollerMouse Free 2 gjør en god jobb med å avlaste armen mot musesyke.

Sliter du med musearm?

Denne ergonomimusen kan lindre dine problemer.

Musearm er ingen spøk, selv om navnet i seg selv kanskje ikke høres skremmende ut. Tilbringer du mye av dagen din foran en PC-skjerm, kan det være lurt å invistere i en ergonomisk mus. I allefall for din arbeidsgiver. For musearm kan sette arbeidstakere ut av spill i lengre perioder, og derfor er ikke to tusen kroner i denne settingen skremmende.

For Contours RollerMouse Free 2 er et godt alternativ når du skal forebygge problemer med musearm. For vår del har den ikke kvittet oss med plagene etter drøye to ukers bruk. Men det er heller ingen tvil om at den ikke har gjort situasjonen verre de dagene vi har testet ut musen. Arbeidsdagen blir noe mindre stressende for en vond arm i og med at du ikke beveger den i nærheten like mye som om du bruker en tradisjonell mus.

Krever tilvenning

Nytt rullehjul.
Nytt rullehjul.

Bruksmessig må du regne med å ikke være noe racer med RollerMouse Free2 de første par dagene. Det krever tilvending før du slutter å komme borti musesylinderen når du skriver. Dette bedrer seg etter et par dagers bruk, men selv nå, etter litt over to ukers bruk, hender det en gang i mellom at vi streifer bortom sylinderen og flytter markøren et helt annet sted i teksten.

Ellers er de fleste av knappene plassert tett og innen for rekkevidde, selv når du allerede har en finger på sylinderen. Det er praktisk å ha dedikerte knapper til å lime inn og kopiere innhold, og det nye rullehjulet er blitt bedre å bruke, med en bredere og mer klebrig overflate. Eneste vi savner er egne knapper for å gå frem og tilbake på nettsider når du surfer. På en vanlig mus er dette et must for vår del, og derfor er det også et savn på RollerMouse Free 2.

Mange justeringsmuligheter

Musen har bra med justeringsmuligheter men vi hadde ønsket at håndleddsputene var noe høyere og mykere. Noe mer tilsvarende storbror RollerMouse Pro 2.

Men alt i alt gjør RollerMouse Free2 en god jobb med å avlaste armen gjennom en hel dag foran PC-skjermen, selv om vi (naturlig nok) ikke har blitt kvitt plagene etter to ukers bruk. Vi vil fortsette å bruke musen i en god stund fremover og skulle musearmssituasjonen til undertegnede bli forbedret i tiden som kommer vil selvfølgelig denne testen bli oppdatert.

Finn beste pris på Contour RollerMouse Free2

Kort oppsummert


+ Avlaster arm og skuldre
+ Knappene er plassert innenfor rekkevidde med en hånd
+ Justeringsmuligheter
+ Godt rullehjul
+ Kompakt og slank


- Håndleddsputene er litt for lave og harde
- Mangler egne frem- og tilbakeknapper for surfing.
- Stiv pris

Vil du vite mer?
Les hele testen av Contour RollerMouse Free 2 på Hardware.no »

Contour Design Rollermouse Free 2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen