Conroe/Merom skal gi Intel førsteplass

Talsmenn for Intel bekreftet for få dager siden at man hadde store forventninger til selskapets neste plattform i form av Conroe og Merom. Intel selv mener at de nevnte prosessorene vil ha minst 20 prosent høyere ytelse enn tilsvarende AMD-plattform.

Den nye prosessorarkitekturen vil klare å håndtere fire instruksjoner pr. taktslag. Dagens prosessorer klarer tre instruksjoner pr. slag. Conroe/Merom vil også bruke såkalt "branch prediction" og den nye cache-standarden (4 MB) i Core Duo.

Det er ingen tvil om at Intel har oppgradert det tekniske til nye høyder, men om det vil være nok til å slå AMDs integrerte minnekontroller gjenstår å se. Det forventes imidlertid at også Intel på sikt vil adoptere et lignende design med integrert minnekontroller - tidsperspektiv foreløpig ubekreftet.

Fordelen med den integrerte minnekontrolleren er at man slipper å sende data frem og tilbake på bussen. Ulempen er at det tar litt lengre tid å støtte de nye, "hotte" minnetypene fordi prosessorarkitekturen må bygges om. Det ser ikke ut som om AMD vil komme med de store arkitekturendringene i år, men vil ihvertfall introdusere støtte for DDR2.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen