Congo utfordrer Atom

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

AMD Neo brukes typisk i ultraportable bærbare i prisklassen 500-1000 USD og er dermed hakket dyrere enn Intel Atom.

Etter det som skjedde på minibærbarmarkedet i 2008, observeres ultraportabelsegmentet svært ivrig i år. Rent prismessig er det nemlig ikke mye forskjell på Atom og Neo.

Dersom man ønsker litt kraftigere spesifikasjoner, deriblant en skjerm større enn 10,2-tommer, må man nemlig kikke på noe annet enn Atom-modellene.

AMD kommer med en oppgradering til Neo som trolig lanseres til høsten. Congo er bygget med 65 nm-teknologi og har en noe kraftigere grafikkkjerne samt brikkesett. I tillegg har den dobbelkjernearkitektur, noe som vil gi betydelig mer rustet for å kjøre flere applikasjoner samtidig.

Det er tradisjonelt sett VIA som har hatt det største fokuset på lavt energiforbruk og plattformer for ultra- og ultraultrabærbare maskiner. Ryktene vil ha det til at det kommer en oppgradering Nano-plattform i 2009 som kan gjøre det godt på minibærbarfronten.

Det forventes klokkefrekvenser mellom 1 og 2 GHz og et effektforbruk som havner mellom 4 og 10 W. Det sies også at 90 prosent av SSE4-instruksjonene vil følge med.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen