Conan-film får Batman-preg

Mye takket være det norske online-spillet Age of Conan - Hyborian Adventures, er Conan i vinden som aldri før. Da passer det jo også greit at den nye Conan-filmen snart er klar for produksjon, i ny drakt og med høye ambisjoner.

Her fra det nye spillet
Her fra det nye spillet "Age of Conan: Hyborian Adventures".

Original-tro, mørk og påkostet

Den mest kjente av de tidligere adapsjonene, "Conan the Barbarian" fra 1982 med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen, mottok ikke akkurat stående applaus i sin tid. Og da vil nok mange prise seg lykkelige over at den nye Conan-filmen slett ikke vil ligne på denne, men snarere henter inspirasjon fra en annen suksessfull tegneserie-adapsjon.

- Omtrent som med "Batman Begins" håper studioet å redefinere Conan-universet for å produsere ett nytt og moderne verk, sa sjefen for Paradox Entertainment, Fredrik Malmberg.

- Så i stedet for å lage en nyinnspilling av Schwarzenegger-blodbadet, har forfatterne gått tilbake til Howards originale historier for å lage en voksenfilm til 100 millioner dollar, den største produksjonen hittil for Lionsgate og Millenium, fortsatte han. Malmberg mener fansen forventer at filmer av denne typen er tro mot kildematerialet.

Like helter

Han mener dessuten at den sverdkyndige muskelbunten har en god del til felles med den svartkledde flaggermusmannen:

- Han er omtrent som Batman: Han er en mørk helt. Han er en hard helt. Han må være en tøffing, men vi må også like ham.

Omskrevet og fremskyndet

Den kommende Conan-filmen har hatt en del problemer med manuset, og flere utkast er blitt skrevet. Hittil har ikke produsentene sett seg fornøyde, og har derfor hyret et nytt forfatter-team, samt gitt produksjonen høy prioritet.

- Vi vil at denne filmen skal gå i produksjon så fort som mulig, sa Malmberg, som mener prosjektet har tjent på å slippe til nye kreative krefter på manussiden.

De tidligere utkastene ble skrevet av Thomas Dean Donnelly og Joshua Oppenheimer, som nå er erstattet av Dirk Blackman and Howard McCain. Blackman og McCain skrev nylig manuset til den kommende filmen "Outlander", som er en science-fiction-fortelling i viking-omgivelser.

Den nye Conan-filmen har premiere en gang i 2009, men noe nærmere dato er ennå ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen