CompactFlash som suser

Sony Ericsson Extreme IV minnekortleser og minnekort

Minnekortbransjen sprengte i dag en ny barriere når Sandisk lanserte den nye CompactFlash-serien Extreme IV. De nye kortene kan lese og skrive data i 40 MB/s, og Sandisk kaller dem ganske ubeskjedent for "verdens raskeste minnekort".

Med hastigheter som dette begynner flashminnet for alvor å ta opp konkurransen med harddisken. Flashminne har fra før av en søketid som er overlegen harddisker, og med en jevn lese- og skrivehastighet på 40 MB / s begynner minnetypen å puste sin eldre kollega i nakken også på dette området.

Sandisk lanserte i samme åndedrag en tilhørende kortleser; Extreme Firewire Reader. Skal du oppnå maks overføringshastighet må du også ha en FireWire 800-port i datamaskinen. Med en Firewire 400-port kommer du ikke over hastigheter på 20 MB /s.

Det er først og fremst fotografer Sandisk har i sikte med de nye minnekortene. Høye skrivehastigheter er essensielt for å kunne ta bilder fortløpende i høy oppløsning.

- Sandisk Extreme IV-kort gir en dramatisk økning i den initielle bilderaten på kameraene våre, fra 6 bildeklipp til 10 bildeklipp i forhold til et Sandisk Extreme III-kort, sier Christian Poulsen, president for kameraprodusenten Hasseblad, i en pressemelding.

De nye kortene vil være rimelig stivt priset. Et 8 GB kort vil koste deg rundt 7000 kr å bestille til Norge ($700), mens en 2 GB utgave koster 2000 kr. Til sammenligning koster det billigste 8 GB-kortet i butikkene deg 1824 kr.

I en startperiode vil Sandisk tilby minnekortene og Firewire Reader samlet i én pakke til en rabattert pris. Selskapet vil fortsatt tilby kort i Extreme III og Ultra II - serien.

Du kan lese Sandisks egen pressemelding på neste side.

(Kilder: DP Review, Gizmodo, Sandisk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen