CompactFlash med overraskende nyhet

Lanserer ny standard.

Slik ser det nye minnekortet ut.
Slik ser det nye minnekortet ut.

CompactFlash Association annonserte i går en overraskende nyhet i form av en ny minnekortstandard.

Les også: SD tar innpå CF

Etter mange år med kriging om forskjellige standarder på minnekort er det i dag to standarder som er nærmest enerådende på minnekortmarkedet. Mest vanlig er SD-standarden, som brukes i de aller fleste kameraer og andre digitale duppeditter som lagringsminne. Den andre standarden er CF-kort, som er større av størrelse og som ofte benyttes i mer avanserte speilreflekskameraer og utstyr som trenger høyere hastigheter.

Les også: Verdens første trådløse toveis SD-kort

Det kommer derfor som en overraskelse at CompactFlash har valgt å lansere enda en standard innen minnekort. Den nye standarden bærer navnet XQD og skal i følge CompactFlash være et type minnekort for de som stille høye krav til kapasitet og hastighet. Det nye kortet har dimensjonene 38,5 x 29,8 x 3,8 mm, noe som gjør at det plasserer seg ganske midt mellom CF-kort og SD-kort i størrelse.

Les også: Kan lese av to SD-kort samtidig.

Den nye standarden skal kunne levere skrivehastigheter fra 125 MB per sekund, og skal åpne for flere muligheter for de som allerede bruker CF-kort, som profesjonelle fotografer nevnes det i pressemeldingen.

De nye kortene vil bli vist frem i Japan i februar, og vil bli tilgjenglig i løpet av året. Pris, tilgjenglighet og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent. Så får tiden vise om fotobransjen trykker den nye standarden til sitt bryst, og implementerer støtte for disse kortene i fremtidens kameraer.

Kilde: www.compactflash.org

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen