Compact Flash Association har satt mål for CF5.1

Compat Flash(CF) er svært populært blant fotografer, blant annet på grunn av de høye hastighetene i forhold til andre minnekortteknologier. I desember ble en arbeidsgruppe dannet for å utarbeide CF5.1-spesifikasjonen, og de har nå kommet fram til noen konkrete mål for utviklingen. Versjon 5.0 kom så sent som februar i år.

En av nyhetene er det såkalte Ultra DMA 167 mode, som skal gi Compact Flash-kortene muligheten til å oppnå (teoretiske) hastigheter på 167 MB/s. Allikevel skal minnekort med den nye spesifikasjonen være kompatibel med kameraer og andre enheter som støtter tidligere CF-versjoner. Formannen i Compact Flash Association(CFA), Shigeto Kanada, går så langt som å si at Ultra DMA 167 vil ”øke kompatibiliteten og verdien av speilreflekskameraer”.

Den nye spesifikasjonen skal også muliggjøre NAND-blokkslettingen av data, som vil kunne sette minnekortet tilbake til en ren tilstand – akkurat som nytt. Dette rengjører altså minnekortet bedre enn en vanlig formatering, om man skal forstå dem rett.

Lagret data vil også bli organisert bedre for å øke ytelsen, ifølge pressemeldingen. Dette gjøres ved hjelp av en protokoll som setter av optimert plass på kortet, hvor ny data skrives til.

Den nye spesifikasjonen vil også gi produsenter av CF-kort muligheten til å la kortene rapportere hva temperaturen er innad i kortet. Ifølge pressemeldingen vil dette muliggjøre bruk av kortene i kameraer under ekstreme temperaturer.

De ferdige CF5.1-spesifikasjonen vil bli offisielt lansert senere i år.


Les også: Test: Delkin SD-til-CF adapter

Les også: Test: Akam mishandler minnekort

Les også: Minnekort testes til bristepunktet

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen