Commodore 64 på én brikke
Commodore 64 er en av verdens mest solgte og ikke minst legendariske datamaskiner. Maskinen førte nok til at mange fikk interessen for data og har neppe få ferdigutdannede IT-folk på sammvittigheten.

Commodore 64 DTV (Direct to TV) består helt enkelt av en spillkontroll med en brikke der Commodore 64 er bygget inn. Enheten er batteridrevet og kan kobles rett til TV-en. Commodore 64 DTV skal være utstyrt med en 0,35 mikrometer ASIC-brikke på 1 MHz, 128 KB RAM, 2 MB ROM og 256 fargers oppløsning.

Enheten er utviklet av en 30 år gammel amerikansk kvinne, Jeri Ellsworth. I utgangspunktet hadde hun laget en maskin hun kalte C-1. Denne kunne kjøres som en rekke forskjellige legendariske hjemmedatamaskiner.

For et par år siden på the Hackers' Conference viste Ellsworth frem C-1 og mottok stående ovasjoner. Hun fikk så et tilbud fra Mammoth Toys om å lage en brikke med Commodore 64 bygget inn. Resultatet ble Commodore 64 DTV.

Konsollen produseres av Mammoth Toys i Kina og har så langt blitt solgt gjennom QVC. Første dagen produktet var i salg ble det solgt hele 70 000 eksemplarer til en pris av USD 30 per konsoll.

Konsollen inkluderer 30 originale Commodore 64-spill som ligger lagret i kontrollen. I tillegg skal det være 5 bonusspill. En komplett liste over spillene finnes hos QVC.

(Kilde: News.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen