Comeback for norsk mobiltelefon

En gang i tiden var Simonsen Norges svar på Nokia. Mobiltelefonene deres var kjent for å tåle det meste. Nå, 15 år etter den legendariske NMT-mobilen Simonsen Freeway 450L, er Simonsen tilbake. For første gang siden NMT-mobilenes dager dukker navnet opp på norskutviklete mobiltelefoner.

 

De to modellene det er snakk om er en vanntett mobiltelefon med 2 SIM kort og Walkie-Talkie, og en enkel mobiltelefon med store taster.

 


Freeway F-510


Modellen med 2 SIM kort og Walkie-Talkie heter Freeway F-510. Dette er en robust, støt- og støvsikker mobiltelefon som er støv- og vanntett (IP67) og har militærgodkjenning (MIL-810F). Med to SIM-kort har man mulighet for å være operativ med to forskjellige telefonnummer. Telefonen har berøringsskjerm, Bluetooth, GPS, kamera, FM-radio, mediespiller, aktiv støyreduksjon, lommelykt og et batteri på hele 1800mAh som skal gi 10 timer taletid.

Simonsen Freeway F-510 er en såkalt ”Rugged” telefon og blir å regne som et verktøy for håndverkere og andre som jobber under tøffe forhold. Telefonen vil være tilgjengelig hos teleforhandlere, samt deler av bygg- og anleggsbransjen i alle nordiske land i løpet av desember. Veiledende pris er 3995 kroner.

BB-200


Simonsen lanserer også en enkel mobiltelefon med store taster, Simonsen BB-200. Telefonen leveres med en bordlader, og er rettet mot senior- og hjemmetelefonmarkedet.

– Hjemmetelefonmarkedet er i stor utvikling. Portering av fastlinjenummer til GSM har startet og Simonsen BB-200 vil være en god erstatning til fasttelefonen, forteller Roger Bakke, direktør i TeleD, som står bak Simonsen-mobilene. – Første produksjon på 5000 telefoner er allerede solgt til en finsk distributør.

BB-200 er ventet for salg i Norge i desember, med en veiledende utsalgspris på1249 kroner.

Comeback
Simonsens historie er lang og brokete. Grunnleggeren, sivilingeniør Willy Christian Simonsen (1913 – 2003), var en norsk radio- og telepioner. Under krigen konstruerte han radioen Sweetheart for motstandsbevegelsen. Han ble arrestert av tyskerne, men klarte å rømme under en dramatisk aksjon i 1941.

Etter krigen startet han selskapet Simrad (Simonsen Radio), og i 1970 Simonsen Telecom.

Simonsen Telecom startet som produsent av OLT-mobiler. Det var på den tiden mobiltelefoner ikke var automatisert. Utover på 80-tallet kom flere NMT-mobiler. Selskapet ble solgt til utenlandske eiere og skiftet hender flere ganger. I en periode var selskapet også eid av de ansatte. Men i 1998 ble bedriften nedlagt og merkenavnet Simonsen ble solgt til MTU Telecom.

Selskapet TeleD, som nå står bak satsingen på Simonsen, har sitt utspring i MTU-gruppen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen