Comdex utsettes på ubestemt tid

Ifølge Eric Faurot, en av nøkkelmennene i organiseringen Comdex, bekreftes det at man ikke kommer til å avholde årets messe i Las Vegas Convention Center. I de siste årene har man merket mindre antall utstillere, noe som også gjelder blant de større leverandørene. Sannsynligvis har dette sammenheng med at det er svært mange forskjellige messer å velge mellom i løpet av året og det blir dermed konkurranse mellom de ulike arrangementene.

Den største grunnen til at man i år velger å droppe Comdex er først og fremst av økonomiske grunner. Faurot kommenterte også ovenfor Cnet at han ikke var spesielt fornøyd med hvordan alle aktørene oppførte seg. Pekefingeren rettes spesielt til Dell, som forsvant fra messens midtpunkt på slutten av 90-tallet, men i stedet påstås å ha drevet lobbyvirksomhet i gangene. I fjor gikk det også så langt at et meget kjent selskap leide flest mulig hotellrom nær Comdex, slik at konkurrenten(e) ikke skulle få enkel tilgang til messelokalene.

Det er faktisk ikke helt sikkert at Comdex-messen dukker opp igjen til neste år. Dette kommer helt og holdent an på styrets beslutning. Dersom det økonomiske svikter, betyr dette at vi heller ikke til neste år kan regne med noen Comdex-messe. Arrangørene søker nå å samarbeide med en del av de største aktørene i IT-industrien slik at man igjen kan få arrangementet på rett kjøl.

I fjor var det omtrent 40 000 besøkende på Comdex 2003. Selv om dette selvsagt er et betydelig tall, var det nok uansett en liten skuffelse for arrangørene sammenlignet med tidligere år der man har vært oppe mer enn det dobbelte.

(Kilder: Cnet, PC Magazine)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen