Comdex: HP velger AMD64 allikevel

AMD sine 64-bit-prosessorer får et stort løft i forbrukermarkedet når HP nå lanserer det de kaller "kraftmaskiner" basert på Athlon 64 3200+. Maskinen som blir lansert på Comdex Las Vegas kommer under Presario-vignetten som tidligere var Compaq, og er myntet på de som vil ha mest kraft for pengene.

I følge HP er Compaq Presario 8000Z et "allround powerhouse", men ikke en gamer-maskin. Til det vurderer de Athlon 64 FX-prosessorene, men det foreligger ingen konkrete planer enn så lenge. Presario-maskinen skal i følge CNET selges i USA fra og med onsdag.


Standardkonfigurasjonen til HP Compaq Presarion 8000Z blir med en Athlon 64 3200+ CPU, 256 MB DDR400-minne, 80 GB Harddisk, ATI Radeon 9200 og en DVD-spiller. Maskinen kan kjøpes for $1200 fra og med onsdag i USA. Selv om det ikke finnes noen informasjon om tilgjengelighet for maskinen i Norge med det første, er det naturlig å forvente at en eller annen form for AMD64-maskin vil dukke opp også her etterhvert.

Det mest interessante for selvbyggere er antakelig det enkle faktum at jo flere store aktører som kaster seg over AMD sine 64-bits prosessorer, jo billigere blir de i "løsvekt" ettersom det selges flere. Når en av verdens største systemselgere velger AMD64-platformen sender det samtidig et kraftig signal om andre om hvilken retning forbrukermarkedet går i.

I august kunne vi rapportere om noe ganske annet: At HP var så dypt inne i Itanium-prosessorens design at de ikke kunne bruke AMD64-prosessorer. Det var på den tiden også snakk om en mulig kontrakt mellom HP og Intel som i fall måtte bety at Athlon 64 måtte vingeklippes til bare å kunne kjøre 32-bits kode for at HP kunne selge den. Ingenting tyder på at dette er tilfellet i dag - det finnes ingen informasjon som skulle tilsi at de nye modellene er vingeklippet.

(Kilder: CNET)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen