(Bilde: Shutterstock/44196580, Comcast)

Comcast vil dytte pirater over til lovlydighet

Planlegger pop-ups med lovlige alternativer.

Amerikanske nettleverandører har tidligere innført en strategi med seks-slag-og-du-er-ute for pirater, og nå går en av partnerne, det enorme tele- og underholdningsselskapet Comcast, sine egne veier.

Ars Technica skriver at selskapet er i samtaler med bransjeaktører om mulighetene til å lage et system som rett og slett viser pirater lovlige alternativer når de laster ned ulovlig.

Last ned – få en pop-up

Ideen går visstnok ut på at en nettleverandør oppdager at en person laster ned opphavsbeskyttet materiale, og dermed sender av gårde en pop-up med informasjon om lovlige tjenester som kjøp, leie eller abonnement.

Sherwin Siy fra interesseorganisasjonen Public Knowledge mener at å tilby forbrukere lovlige alternativer er positivt, men sier til Ars Technica at gjennomføringen av et slikt system kan by på problemer.

– Hvem sin butikk og hvem sitt innhold skal vises fram, spør han, med henvisning til Comcasts dominerende posisjon på markedet, ettersom de blant annet eier Universal Pictures og NBC i tillegg til å tilby Internett og TV.

Lær mer om straffetiltakene:
Slik skal de straffe nettpiratene »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen