ColorMunki, Spyder 2 og 3, Eye-One Display

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spyder 2 Pro

Neste (og nest siste) verktøy ut var Spyder 2 Pro. Kalibreringen med dette verktøyet opplevde vi som noe enklere lagt opp enn kalibreringene med ColorMunki og Spyder 3, noe som i grunnen var som forventet - Spyder 2 Pro er jo et betydelig eldre produkt.

Etter at programmet var startet opp, fikk vi opp et vindu med informasjon om hva man bør gjøre før man begynner kalibreringen. Det ble blant annet slått fast at man bør la skjermen varme seg opp i minst én time, og skru av skjermbeskyttere og energisparing. Slik informasjon fikk vi merkelig nok ikke ved oppstart av programmene for ColorMunki og Spyder 3 Elite - man kan ikke regne med at alle brukere vil være klar over at skjermer bør varmes opp.

De neste vinduene stilte i stor grad de samme spørsmålene som programvaren til Spyder 3 Elite. Først ble vi bedt om å velge type skjerm ...

Deretter ble vi bedt om å velge mål for gamma og hvitbalanse ...

... samt å bestemme oss for en luminans (ved å velge "Measured" istedenfor "Visual") får man anledning til å velge et mål for white luminance. Velger man Visual, foreslår programmet kun at man setter luminans til fabrikkinnstillinger, og gjør ikke noe mer, noe som sannsynligvis vil resultere i en for lys skjerm. Vi valgte "Measured"-modus, og satte målet for white luminance til 100 cd/m2. Man vil da bli bedt om å justere luminans ved hjelp av skjermkontrollene under kalibreringen, som ved bruk av ColorMunki og Spyder 3 i Advanced modus.

Vi ble også bedt om å angi hvilke kontroller skjermen var utstyrt med (akkurat som da vi brukte Spyder 3)

Da programmet hadde fått informasjonen det ville ha fra oss, ble vi anmodet om å forsikre oss om at "rammen" som gjør Spyder 2 Pro kompatibel med LCD-skjermer var satt på "edderkoppens" underside (rammen nøytraliserer sugekoppene).

Så kunne vi omsider henge måleinstrumentet på skjermen, der et bilde av Spyder 2 indikerte foretrukket plassering:

Ett klikk på "Continue", så var selve kalibreringen i gang.

Vi var imidlertid ikke forberedt på at denne delen av prosessen (målingen av skjermen) skulle ta hele 14 minutter - mer enn dobbelt på mye som da vi brukte Spyder 3.

Den nye Spyder er med andre ord mer enn dobbelt så rask på måling av skjermen som Spyder 2 Pro. Vi antar at dette skyldes teknologiske forbedringer, og ikke at Spyder 3 er mer "slurvete" enn Spyder 2.

Da så kalibreringen var lagret, fikk vi opp et vindu med en del bildeeksempler, slik at vi kunne vurdere "før" og "etter" (akkurat som med ColorMunki og Spyder 3).

Spyder 2 Pro er som tidligere nevnt ikke beregnet på å gjøre ambient light-målinger, så måling av lyset i rommet var ikke en opsjon denne gangen.

Vår visuelle bedømming avslørte ikke noen vesentlige forskjeller mellom kvaliteten på denne kalibreringen og den på de foregående.

X-Rite ColorMunki Photo

GretagMacbeth Eye-One Display II

Datacolor Spyder3 Elite

Datacolor Spyder2Pro Studio

GretagMacbeth Eye-One Display II

Datacolor Spyder3 Elite

Datacolor Spyder2Pro Studio

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen