Test

Color of the sun

NRK Trøndelags store helt Tore Strømøys nye programkonsept "Lyden av lørdag" gjorde 21 år gamle Ida Jenshus til rikskjendis. Med Inger Lise Rypdal som sin mentor gikk den unge sangerinnen til topps i hele konkurransen, fullt fortjent og et hestehode foran resten av de ymse deltagerne. Det har nesten gått et år siden "Lyden av lørdag" og inntrykket av at hun har tatt seg god tid før sin første plate styrkes når "Color of the sun" setter i gang.

Fra de trønderske skoger

Ung debutant med en lovende fremtid.
Ung debutant med en lovende fremtid.

I Tussler Society-sjefen Lars Liens lille studio i Stugudal, med det festlige navnet Larsville, har mesteparten av innspillingen funnet sted. Jenshus har fått med seg deler av Tusslergjengen og noen av landets mest kyndige countrymusikanter, blant annet Paal Helge Haugen fra Hellbillies og tidligere Motorpsycho-trommeslager Håkon Gebhardt. Gebhardt har også fungert som produsent og jeg har en anelse om at det er disse gode hjelperne mye av platens sterke sound skal tilskrives.

Jenshus sier selv at hun elsker Emmylou Harris og det høres. Countryknekken, stemmeprakten, mye av dette har hun lånt, uten at jeg synes det ødelegger helhetsinntrykket. Ved første gjennomlytting er det egentlig ingenting som ikke faller i smak. Det er få taktskifter eller sjangereksperimenter og godt er det. "Color of the sun" etterlater et profesjonelt inntrykk, med jevnt over god kvalitet og har en upåklagelig balanse mellom tilgjengelig country og følsomme hymner som kanskje best plasseres innen singer/songwriter-segmentet

Profesjonell country

Ida Jenshus sliter litt på tekstfronten, men leverer ellers en solid debut.
Ida Jenshus sliter litt på tekstfronten, men leverer ellers en solid debut.

I see you looking like everything`s alright. Ida Jenshus har skrevet all musikken og tekstene selv. Musikken og arrangementene er lovende og fine. Hun er flink til å skrive låter. Men tekstene er dessverre ganske så svake. Den gamle engelsklæreren til Ida Jenshus ville nok ha grøsset på ryggen over enkelte av formuleringene, skrivefeilene og de malplasserte språklige bildene som kommer som perler på en snor. At tekstene står i coveret er kanskje ikke noe sjakktrekk, men jeg skal la det passere for denne gang.

Tilbakeblikk, tilbakeblikk, tilbakeblikk... Det er et rungende ekko fra 70-tallets Nashville på "Color of the sun", fra de kornete coverbildene i blomstrete kjoler, til antikrigsbudskap («make love not war») og tekstlinjer om sol og gode dagers magi. Jenshus viser en fin respekt for sjangeren og taktisk klokskap ved å ta med seg en gjeng musikere som virkelig kan country. Derfor er "Color of the sun" en meget presentabel debut. Kanskje kommer den et par år for sent til å ri på countrybølgen, men hvem bryr seg om det når det låter som det skal.

Konklusjon

Jevnt over god kvalitet, selv om det er ingenting her som virkelig tar deg på senga. Tekstene trekker litt ned, men kompet drar skuta i land, med Jenshus som mye mer enn en overflødig blindpassasjer. Med litt mer levd liv blir dette virkelig bra.

Ida Jenshus Color of the Sun   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen