Test

Colbie Caillat - Coco

Californiske Colbie Caillat, med kallenavnet Coco, har allerede vunnet folkets hjerte med hitsingelen Bubbly. Den har ligget i ukevis på Billboard-listen, og banet vei for debutplaten Coco. Caillat er en av de mange artistene som har benyttet MySpace som springbrett. Med 352358 påloggede venner i skrivende stund, har hun all grunn til å smile.

"Coco" har mye sol og sommer, men mindre særpreg.

Pent og uanstrengt

Dette både ses og høres på "Coco", som er en samling sorgløse, solfylte poplåter i klassisk amerikansk ånd; klimprende gitar, en pen, uanstrengt stemme, litt country og litt soul. Dessuten er det hele behagelig velprodusert av Colbies far, beryktede Ken Caillat, som blant annet produserte Fleetwood Macs største suksesser.

Platecoveret er for øvrig ikke spesielt raust med opplysninger, men består stort sett av flatterende bilder av den søte 22-åringen, og det obligatoriske takkebrevet til familie og venner.

Tjuvgods

Samtlige sanger er komponert av sangerinnen selv, riktignok i kompaniskap med Jason Reeves og Mikal Blue. Selv om det hevdes at hun spiller både piano og gitar, har hun overlatt studiojobben til eksterne musikere. Tekstmessig ville det være en utfordring å skape noe mindre interessant enn det vi får servert på "Coco". Når det kommer til melodiene, kunne man si det samme. Her stjeles det samvittighetsløst ideer fra moderne R&B og countrypop, og det gjøres tydeligvis ingen forsøk på å forkle tyvegodset som noe originalt, heller. Det spilles på en varm og tilbakelent sjarme, som åpenbart gjør susen, tatt i betrakting at verket har solgt i over en million eksemplarer allerede.

På den positive siden: førstesingelen Bubbly er ikke blant CD-ens beste spor. Hvis man likevel liker den, kan det være verdt å snuse nærmere på platen i sin helhet. Som tvilsomme høydepunkter føles det naturlig å trekke fram The Little Things og Battle. I tillegg er Midnight Bottle en potensiell singelsuksess. Variasjonene mellom de ulike låtene er nokså beskjedne, noe som lar det være opp til lytteren å avgjøre om debuten skal kalles helstøpt eller enfoldig.

Colbie Caillat kan ha flere singelsuksesser i vente.
Colbie Caillat kan ha flere singelsuksesser i vente.

Colbie erklærer Tom Petty, Natasha Bedingfield, John Mayer, Lauryn Hill, Norah Jones og John Legend som sine inspirasjonskilder, noe som skinner diskret igjennom på mange av låtene. Til tider lyder sangene som en feminin versjon av noe John Mayer kunne gjort på en dårlig dag. Det er heller ikke helt på jordet å sammenligne med en bekymringsløs Maria Mena. Alt i alt opererer Caillat med en neve referanser som går godt i hop, men på tross av dette kunne resultatet ha vært mer spennende og... tja, referanserikt på en god måte.

Konklusjon

"Coco" er en oppstemt og ikke alt for kritisk plate for en oppstemt og ikke alt for kritisk menighet, og fullbyrder sin misjon med brukbart resultat. Likevel savnes mer dybde, litt personlighet og en viss refleksjon. På sitt neste prosjekt kunne det også være spennende å høre det påståtte multitalentet traktere enkelte instrumenter selv.

Colbie Caillat Coco   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen