Konseptmobilen likner på et reagensrør med skjerm (foto: Daizi Zheng)

Coladrevet Nokia

Slik lader man biobatteriet. (foto: Daizi Zheng)
Slik lader man biobatteriet. (foto: Daizi Zheng)

En britisk designer har vist bilder av en telefon som formodentlig skal gå på sukkervann. Designstudien er bestilt av Nokia, og inngår i innsatsen for å produsere stadig mer miljøvennlige mobiler.

Designeren Daizi Zheng konstaterer i studien sin at konvensjonelle batterier er dyre og står for et betydelig avfallsproblem når de utrangeres. Spesielt er det miljøproblemene knyttet til produksjon og destruering av kjemikaliefylte batterier som påpekes.

Sukkervann blir til oksygen, vann og strøm

Biobatteriet som designeren foreslår går på sukkervann som omdannes til elektrisk energi ved hjelp av ensymer. Avfallsproduktene skal være vann og oksygen. En annen fordel med batteriene er at en opplading, eller fylling om du vil, skal kunne rekke tre til fire ganger lengre enn tilsvarende konvensjonelle batterier.

Mobilen på konseptbildene ser i praksis ut som et reagensrør med knapper og skjerm. Det er lite sannsynlig at endelige produkter basert på denne nytenkningen vil se akkurat slik ut, men konseptet er like fullt besnærende. Positivt er det også at biobatteriet i seg selv skal kunne være nedbrytbart. Kanskje vil man kunne spise det i steden for å kaste det?

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen