Cohen kritiserer Avalanche

Bram Cohen er kjent som mannen som skrev hele BitTorrent-protokollen fra bunnen av. Protokollen benytter seg av et ikke-trivielt system som sørger for at alle som laster ned en fil, også sender deler av denne filen til andre. På denne måten får man et system som faktisk går fortere dess flere som laster ned fra det.

Det er et lignende system som dette Microsoft beskrev i forrige uke under kodenavnet Avalanche. Avalanche er fremdeles på tegnebrettet, og alt som finnes av systemet til nå er en forskningsrapport. Det er denne rapporten Cohen nå kritiserer. Cohen hevder at systemet ikke har noen sjanse til å fungere i praksis, og at det er fullstendig søppel.

Først og fremst påstår Cohen at Avalanche er såkalt vaporware, et begrep som blir brukt om programvare som mange snakker om, men som ikke er ferdig, og kanskje aldri blir det. 'Eksperimentene' de har drevet med, er simuleringer, skriver Cohen i sin blogg.

Men Cohen har flere velformulerte bekymringer for måten Microsoft har valgt å formulere Avalanche på. Mange av disse er for lange til å gjengi her, men du kan selv lese hva han ikke liker med Avalanche her.

Kilde: Bram Cohens blogg

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen