Coen-brødrene er Oscar-konger

Daniel Day-Lewis mottar prisen for Beste skuespiller under Oscar-showet. Foto: Michael Yada / ©A.M.P.A.S.
Daniel Day-Lewis mottar prisen for Beste skuespiller under Oscar-showet. Foto: Michael Yada / ©A.M.P.A.S.

I tillegg til prisen for Beste film, fikk Coen-brødrene prisen for Beste regissør og Beste tilpassede manus. Javier Bardem fikk også pris som Beste mannlige birolle i filmen. Dermed kan "No Country for Old Men" trygt utropes til prisfavoritten i år, etter å ha vunnet et utall priser tidligere.

Europeiske skuespillerpriser

Skuespillerprisene gikk i år utelukkende til europeiske skuespillere. Daniel Day-Lewis ble utropt til Beste skuespiller for sine prestasjoner i "There Will Be Blood", mens Beste skuespillerinne ble Marion Cotillard i "La Vie en Rose".

Beste kvinnelige birolle gikk til Tilda Swinton i "Michael Clayton".

Kun en pris til "Juno"

Indie-filmen "Juno" ble på forhånd spådd til å bli en av de store Oscar-vinnerne, men fikk kun en pris, nemlig for Beste original-manus.

Også Norge representert

Prisen for Beste animerte kortfilm gikk til "Peter og Ulven", som er co-produsert av det norske studioet Storm Studios. Produsent Lars Hellebust var i Los Angeles i natt på prissermonien:

– Det er selvfølgelig en helt fantastisk opplevelse, og forhåpentligvis kan det bidra til at Storm får flere og tyngre oppdrag utenlands, sier Hellebust til Dagbladet.no.

Beste helaftens animasjonsfilm ble "Rottatouille", mens Michael Moores "Sicko" tapte for "Taxi to the Dark Side" i kampen om statuetten for Beste dokumentarfilm.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen