CNN arrangerte debatt via YouTube

CNN arrangerte debatt via YouTube

CNN arrangerte i går debatt i samarbeid med videosiden YouTube.

I over en måned har nettsiden samlet inn videoer fra brukerne hvor de fikk stille sine spørsmål til demokratenes presidentkandidater.

Les også:
Politisk debatt via YouTube.
Utfører jackasstunt for penger.
Bør NRK lisensen opprettholdes?

Utkledd som kylling
I går kveld amerikansk tid ble folket sluppet løs på kandidatene, og de måtte svare for sitt forhold til homofili, krigen i Irak og global oppvarming.

I alt ble kandidatene utsatt for 39 innsendte videoer. I videoene fantes det både snømenn, folk utkledd som kyllinger og folk som var sminket opp.

Måtte kommentere sidepersonen
Dette er første gang velgerne får delta så direkte i en debatt og over 3000 videoer var sendt inn til YouTube. Mange av spørsmålene var overraskende som for eksempel personen som ba kandidatene se seg til venstre og si en ting de likte om personen ved siden av seg og en ting de mislikte.

Hillary Clinton fikk da høre fra John Edwards at hun har gjort mye bra for landet, men at han var usikker om han helt likte hennes valg av jakke.

Irak-krigen basert på løgn
På tross av mye humor ble det også en seriøs debatt. Kandidaten Dennis John Kucinich sa klart i fra at han var helt imot krigen i Irak som han mener er basert på en løgn. John Edwards måtte på sin side gi et ærlig svar da et lesbisk par spurte om de ville få lov til å gifte seg.

- Helt ærlig så støtter jeg ikke homofile ekteskap. Men jeg mener det vil være feil av meg som amerikansk president å bruke min overbevisning til å nekte noen denne retten, var Edwards sitt svar.

Skal livne opp debatten
Denne noe utradisjonelle formen for debatt er satt i gang med et ønske om at amerikanere under 30 skal engasjere seg i valgkampen. Vanligvis fremstår debatter på TV som meget tørre og kjedelige. CNN håpet at dette tiltaket skulle livne opp debatten, noe det også gjorde.

De Republikanske presidentkandidatene vil måtte svare på lignende spørsmål sendt inn til YouTube den 17. september.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen