Test CM Storm Sirus 5.1

Hodesettet CM Storm Sirus imponerer

Cooler Master gjør en særdeles god inntreden på lydmarkedet med surround i hodesettet.

Med hodesettet Sirus 5.1 vil Cooler Master inn på lydmarkedet, og det gjøres under CM Storm-paraplyen. Vi har fått inn et eksemplar til test og skal i det følgende dra med oss hodesettet på mye moro. Siden CM Storm betyr spillprodukter er det naturlig at også Sirus er et hodesett som er myntet på spillerne blant oss. Skjønt, akkurat det spillerstemplet føler vi at alle produsentene bruker bare får å få et produkt til å fremstå som mer spennende. Om det er tilfellet for Cooler Master vil tiden vise.

Lydmarkedet flommer over av ulike hodesett, mange er mer eller mindre like, mens atter andre gjør ett eller annet unikt. Dermed er det gode muligheter for at akkurat du finner det du er ute etter om du leter godt nok. Sirus er et 5.1-hodesett, noe som i seg selv ikke er så vanlig. Det er flere grunner til det, da spesielt at man for ekte 5.1 trenger en god del elementer i et hodesett.

Spesifikasjoner

 • Vekt: omlag gram
 • Frekvensområde: 10 Hz - 20 kHz
 • Impedans: 32 Ohm, basselement 16 Ohm
 • Kabellengde: meter
 • Grensesnitt: USB og minijack

Funksjonalitet

 • 30 millimeters elementer på front-, senter- og bakelementer. 40 millimeters basselement
 • Utbyttbare puter, skinnimitasjon og mikrofiber følger med
 • Egen kontrollerboks med justering av de ulike kanaler samt volum
 • Mikrofon, deaktiverbar
 • USB-basert lydkort integrert i kontrollboksen
 • Kabelsett for bruk på eget lydkort

Les mer om hodesettet hos Cooler Master.

Sirus 5.1 sitter godt på hodet til undertegnede. Klokkene er store, så ørene går fint på innsiden uten at de kommer i kontakt med klokkene. Størrelsen her henger nok sammen med antall elementer som Cooler Master har dyttet inn. Som en ekstra bonus følger det både med puter i mikrofiber og skinnimitasjon, dermed kan du velge det du foretrekker. Skinnlignende materialer har fordelen at de tetter lyden godt, samtidig som de er lette å rengjøre. Ulempen er at de lett blir klamme. Mikrofiber og lignende er det undertegnede foretrekker. Ting blir ikke like tett og de føles mer behagelige over tid. Ulempen er at de ikke er lette å rengjøre.

Hvis du vil bruke det eksterne USB-baserte lydkortet som følger med må du ha to ledige USB-porter på maskinen din. Dette lydkortet sitter inni en kontrollboks. Kabelen fra kontrollboksen er såpass lang at det ikke byr på noen problemer rent plasseringsmessig. Ut fra kontrollboksen med lydkort går det så en ny kabel til selve hodesettet. Også denne kabelen er lang, slik at du kan sette kontrollboksen der det passer deg.

Hvis du skulle ønske å bruke et eget lydkort så er det ikke noe problem. Du kobler da fra kontrollboksen og setter på en egen kabel som ender opp i en rekke minijack-kontakter.

På kontrollboksen med lydkort er det plassert en stor volumkontroll. Fra denne boksen kan man også deaktivere lyden i mikrofonen og hodesettet. Du kan også justere nivåene i de ulike kanalene, for eksempel om du elsker ekstra mye lyd i bakkanalene.

Kablene som følger med er kledd med en stoffstrømpe. Hvis denne blir dratt frem og tilbake på stoff eller annet kan det medføre at man får noen forstyrrende lyder i selve hodesettet. Vi merker oss også at Cooler Master har brukt en svært proprietær kabelkontakt for å koble hodesettet til kontrollboksen, kabelen opp til hodesettet kan heller ikke byttes, så er gjelder det å være forsiktig.

Cooler Master Storm Sirus 5.1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen