TEST: CM Storm Trigger

Test CM Storm Trigger

Tungt, solid og mekanisk

Dette spilltastaturet har det meste vi ser etter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

CM Storm Trigger er et fint spilltastatur, og kan by på det meste en spiller vil trenge. Tastaturet er utstyrt med gode, mekaniske Cherry MX Black-brytere, som gjør det til en drøm å spille på. Vi prøvde ut en rekke type spill, og uansett hvilken sjanger vi bevegde innom føltes kontrollene alltid sylskarpe og responsive.

Tastaturet vi fikk tilsendt var utstyrt med Cherry MX Black-brytere, men er også tilgjengelig med MX Red, -Blue og -Brown. For spilling er imidlertid MX Black-bryterne et kjempevalg, og tastene sklir ned mens du trykker på en særs behagelig måte. Du skal imidlertid like å trykke litt hardere på tastene enn gjennomsnittet, hvis du skal gå for de svarte tastene. Dette kan du lese mer om i vår gjennomgang på Qpad-tastaturer og fjorårets MK-80, hvor vi klarte å knekke festet i to av tre tilfeller.

Hva skal man velge

Vi liker CM Storm Trigger godt. Tastaturet er godt å trykke på, takket være de herlige, mekaniske bryterne fra Cherry, og hendene ligger godt over knappene både når man spiller og skriver. Spørsmålet er imidlertid om det er et bedre tastatur enn de andre vi har testet, og da kommer det mye an på hva man er ute etter. CM Storm Trigger har for eksempel ikke utgang for hodesett eller mikrofon, men har imidlertid utgang for to USB-kontakter. Hvis du er ute etter egne medieknapper bør du kanskje lete etter et annet tastatur, da de eneste medieknappene du får på dette tastaturet er ved å først trykke ned en function-knapp, før du så kan starte, stoppe og bytte sanger, eller endre volum. Tastaturet er også utstyrt med fem macroknapper på venstre siden av tastaturet, som kan komme godt med, hvis man er glad i macroer. Til spill som for eksempel World of Warcraft kan dette være nyttig.

Ettersom den veiledende prisen på CM Storm Trigger er på 1050 norske kroner, kommer den over Qpads toppmodell MK-85. I våre øyne var Qpad 85 et mer behagelig tastatur å bruke, og hadde i tillegg ting som hodeset- og mikrofonutgang, samt full N-key Rollover. Er du imidlertid ute etter dedikerte macroknapper faller MK 85 kort, og CM Storm Trigger er et bedre valg. Synes du de blir for dyre kan du heller titte på Corsair M60, eller Qpads MK-50, som begge er mekaniske, men mangler ting som blant annet baklys på tastene.


+ Ypperlige taster til spilling
+ Intern lagringsplass for knappeoppsett
+ Regulerbar bakbelysning
+ Separat USB-kabel


- Ingen utganger for hodeset eller mikrofon
- Litt klønete oppsett første gang
- Ekstra strømadapter må kjøpes separat

Cooler Master CM Storm Trigger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen