TEST: CM Storm Trigger

Test CM Storm Trigger

Tungt, solid og mekanisk

Dette spilltastaturet har det meste vi ser etter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Når driverne var installert var det bare å sette igang med moroa. Vanligvis bruker vi ikke så veldig mange macroer, selv om vi definitivt ser nytten av det i visse spill. Vi lagde likevel en liten macro for den øverste macroknappen på venstre siden av tastaturet, for å se hvordan det fungerte.

Lett å lage macroer

Programvaren som følger med inkluderer et opptaksstudio for knappekombinasjoner, som du senere kan sette til én knapp. Når du har tatt opp knappekombinasjonen du vil, i vårt tilfelle "shift + enter + gl hf :) + enter", kunne vi velge om tastaturet skal utføre macroen så fort som mulig (God-mode), med bestemte tidsintervaller, eller samme hastighet som vi skrev det inn på.

Den medfølgende programvaren til Trigger-tastatureter enkelt å forstå seg på.
Den medfølgende programvaren til Trigger-tastatureter enkelt å forstå seg på.
Hurra, macroen fungerer!
Hurra, macroen fungerer!

Vi valgte God Mode for å få gjort det så fort som mulig, og satte M1-knappen på venstre side av tastaturet til å utføre macroen. Vips hadde vi en knapp vi kunne trykke på begynnelsen av en Starcraft 2-kamp for å ønske moststanderen lykke til. Man må tross alt passe på å være høflig, uten at det skal trenge å gå utover spillkvaliteten.

Lys-innstillinger

Nå som tastaturet er på plass, drivere installert, macroknapper satt opp og lysene på tastene er satt på, gjenstår det bare å velge lysmodus. Som vi tidligere har nevnt kan lysene settes på i tre ulike modus uten at du trenger å plugge inn en ekstra strømkontakt. Det morsomste moduset du kan sette tastaturet i er kanskje FPS-moduset, hvor kun WASD-knappene lyser, samt piltastene og macro-knappene. Ellers kan du velge pulseringsmodus hvor lysene konstant går fra den laveste lysstyrken til den høyeste (tre steg), eller bare velge at lyset skal være på, over hele tastaturet. Vi velger sistnevnte, da vi ikke har noe stort behov for at tastaturet skal pulsere under fingrene våre.

Cherry MX Black, Red, Blue eller Brown?

Vårt eksemplar av CM Storm Trigger bruker Cherry MX Black.
Vårt eksemplar av CM Storm Trigger bruker Cherry MX Black.

Vårt testeksemplar er utstyrt med såkalte Cherry MX Black-brytere, men kan også fås med Red-, Blue- eller Brown-brytere. Alle er mekaniske, men de skiller seg ut ved å ha ulik motstand når du trykker, vandring før et trykk blir registrert og før den treffer "bunnen".

Cherry MX Black og Red skal være de to som egner seg best for spilling, da begge to har et lineært nedslag. Det betyr du ikke får en taktil tilbakemelding når trykket registreres, selv om du selvfølgelig vil merke det når tasten smeller ned i bunnen av tastaturet. På for eksempel Cherry MX Blue, som er mer egnet for skriving, kjenner du forskjell i motstanden på to punkter: Først når tastetrykket blir registrert, og så når du når bunnen.

For spillere er det dermed bedre med et lineært nedslag, ettersom det blir mindre motstand og et jevnere trykk. Dermed gjenstår det å velge mellom Black og Red. Dette er kun en smakssak, og i vårt tilfelle kommer fingrene våre best overens med de røde bryterne. De røde har lavere motstand, 45 gram, sammenliknet med de svarte, som krever et trykk på 60 gram. Som sagt kommer dette helt an på spille- og skrivestil. Trykker du litt hardt på knappene vil Cherry MX Black antageligvis være midt i blinken, mens de som er litt lettere på lanken vil kose seg med Red. Så må du såklart ta med i beregningen om du vil hovedsaklig bruke tastaturet til spilling eller skriving. Her kommer for eksempel Cherry MX Brown inn, som skal være en mellomting mellom de svarte- og røde-bryterne og de blå skrive-bryterne.

Spilling

Med dette i tankene fyrer vi opp strategispillet Starcraft 2. Her kreves det raske klikk, ofte flere ganger på samme knapp, og det er her man virkelig setter pris på de svarte (eller røde) bryterne. Selv om de svarte bryterne våre krever litt hardere trykk enn andre, er det fortsatt en fryd å bruke.

Venstrehådna hviler godt på tastaturet, og den gummierte håndleddsstøtten passer på å holde hånden i riktig høyde, uten å la den skli av. I den medfølgende programvaren satte vi også opp tastaturet slik at den deaktiverte Windows-knappen så fort vi åpnet opp Starcraft 2, slik at vi ikke trengte å være redde for å plutselig havne tilbake på Windows-skrivebordet midt i en micro-kamp. Det hele fungerte plettfritt.

Neste testobjekt ut er Battlefield 3. Her kan ofte flere samtidige trykk være viktig, hvis du for eksempel skal dukke ned, dra frem et nytt våpen mens du kaster en granat, uten å miste fokuset på fienden din. På spesifikasjonslisten til CM Storm Trigger-tastaturet så vi at tastaturet ikke har såkalt Full N Key-rollover-funksjonalitet, hvor du kan trykke på så mange knapper du bare vil, og alle blir registrert samtidig. Dette så vi hos for eksempel Qpad MK-85 og MK-50. CM Storm Trigger har imidlertid 6KRO, som vil si at du kan trykke på seks ulike knapper samtidig, og alle blir registrert. Går du over dette blir den fort forvirret, og registrer i mange tilfeller bare et par av trykkene. Seks knapper er likevel ofte nok for de aller fleste, og det er kun i ytterst få tilfeller du faktisk vil trykke ned flere knapper samtidig.

Akkurat som i Starcraft 2 fungerer tastaturet godt i Battlefield 3, og vi har lite å utsette. Vi satte på WASD-lysmoduset mens vi spilte for moro skyld, men annet enn å gjøre at de rundt deg kanskje trekker på smilebåndet, gjør det ikke så mye nyttig.

Cooler Master CM Storm Trigger

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen