Sentinel Advance II har nok av lys både foran og bak.

Test CM Storm Sentinel Advance II

Sentinel Advance II har nok av lys både foran og bak. (Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Nøyaktig og behagelig spillmus

Vi tester toppmodellen fra Cooler Masters gamerserie.

Enhver gamer vet hvor viktig det er å ha kontroll på utstyret sitt for å yte sitt aller beste. Et av de aller viktigste verktøyene vi har for å kontrollere spillene våre er datamusen, som ofte kan bety virtuelt liv eller død i visse tilfeller.

Denne uken har vi tatt for oss CM Storms nyeste spillmus, som på papiret ser ut til å kunne by på alt du noen gang kan trenge fra en mus, og litt til. Navnet er Sentinel Advance II, og har blitt en nær og kjær venn på svært kort tid.

Sentinel Advance II er en oppgradering fra forgjengeren Sentinel Advance, men forskjellene er ikke store. Den største forskjellen er hovedsaklig en ny farge og overflatebehandling, og en enda mer sensitiv lasersensor.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Spesifikasjoner: CM Storm Sentinel Advance II

Sensor
Avago ADNS-9800 laser-sensor. 200 - 8200 DPI
Antall fysiske knapper
8 knapper
Innstillingsmuligheter
5 profiler, fire ulike DPI-modi
Lys
Lys på topp og foran, ti ulike farger.
Internminne
Ja, 128 kb
Tilkobling
Flettet USB-kabel
Vekt
135 gram, ikke inkludert kabel
Ekstra
Skjerm på toppen for diverse info. Vekter for finjustering.
I tillegg til de tre store glideputene under musen, følger de også med tre ekstra, i tilfelle de skulle bli slitt ut.
I tillegg til de tre store glideputene under musen, følger de også med tre ekstra, i tilfelle de skulle bli slitt ut.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

God å holde i

Musen er litt verken veldig liten eller veldig stor, og passer godt inn midt på musematta. Den ligger godt i hånda, og den lave formfaktoren gjør at du har større valgmulighet for hvordan du vil holde den. Både «klo-grep» og «vanlig» grep funger ypperlig, men bruker du musen med venstre hånd bør du enten ha en veldig skjev hånd, eller finne deg en annen mus. Alt ved designet er tilpasset høyrehendte spillere. Tommelen har en egen skulder å hvile på, og to knapper er plassert rett over for enkel tilgang.

Mange spillmus har den siste tiden begynt å bli overlasset med knapper, og det er fint å se Advance Sentinel II heller satse mer på ergonomi og god plassering av de 8 knappene de har, enn å slenge på 15 knapper rundt om på musen, bare for å skryte av et høyere tall.

Smånyttig skjerm

På toppen av Sentinel Advance II finner vi det vi først anså som en ren gimmick, men etter mye spilling og testing av musen har vi blitt ganske glad i den lille, monokrome skjermen. Det kommer imidlertid mye an på bruken. Hvis du er av typen som bare vil ha én innstilling på musen din, aldri bytte DPI eller endre profil gjør ikke skjermen mye.

For oss ble den imidlertid et nyttig verktøy for å dobbelsjekke hvilken DPI-innstilling vi brukte, hvilken profil som var aktivert, og litt bare for moro – man kan tross alt bytte ut den lille CM Storm-logoen med noe eget, så vi byttet den ut med et lite lyn vi lagde.

Cooler Master Storm Sentinel Advance II

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen